Огледалце, огледалце на стената…

15 October 2018 09:14
Огледалце, огледалце на стената…
Отражения в огледалото

 

„Огледалце, огледалце на стената....“ Злата мащеха на Снежанка може и да се е консултирала с огледалото си за погрешни неща, но през по-голямата част от време, обратната връзка от него е изцяло позитивно нещо.

 

Като за начало, огледалото може да ви помогне да идентифицирате знаците, че нещо не е наред с вашето здраве. Един от ранните признаци за рак на гърдата е промяната в очертанията или формата на гърдите ви – нещо, което лесно може да се забележи ако погледнете директно в огледалото. Друг знак е лекото набръчкване или вдлъбване на гърдата, когато вдигнете ръка – отново нещо, което можете да видите единствено гледайки в огледалото. За да бъдат тези симптоми видими за вас обаче, трябва отлично да познавате гърдите си. В това няма нищо срамно. Точно обратното – изключително полезно е!

 

Огледалото ни помага да се свържем със самите себе си. Гледайки се в огледалото, ние получаваме одобрението на човека, който е най-важен.

 

Много често обаче, под непрестанния натиск на обществените очаквания, нереалистичните стереотипи или напрежението, което стоварваме върху себе си, идеалистичната представата, която имаме за самите нас не съвпада с отражението. Когато се чувстваме разочаровани от телата си, взирането в огледалото може да бъде далеч по-трудно. Избягването му е най-лесният начин да избегнем самите себе си. Буда казва, че „нашето тяло е нашето средство за пробуждане“ и свързването с телата ни по позитивен и любящ начин, както и гледането в огледалото са важна част от този процес.

 

Това е процес, който отнема време и за някои от нас пътуването към това да харесваме отражението в огледалото е дълго. Но добър начин, по който всеки може да започне, е чрез малки позитивни жестове рано сутрин.

 

Първо се свържете физически: измийте тялото си, подсушете го с кърпа (енергичен масаж след душ – звучи демоде, но все пак работи!), направете няколко енергични разтягания, не пропускайте и ръцете. След това се свържете емоционално: погледнете се в огледалото като се концентрирате върху едно нещо, но по любящ начин. Това може да е толкова просто, колкото гримирането.

 

От тук нататък, целете се към това да давате на себе си постоянна грижа, от която и вие и то се нуждаете. Например, опитайте да превърнете здравословното хранене в игра, отколкото да го приемате като досадно задължение. Погледнете на него като на нещо прекрасно, което правите за себе си – подхранвате тялото си така, че да се чувства добре и също така да редуцирате стреса и риска от заболяване като рака на гърдата. Същото важи и за упражненията.

 

Още един страхотен съвет е да спрете да се фокусирате върху разпространените в социалните мрежи нереалистични стереотипи. Вместо това, намерете най-добрите ваши снимки и ги използвайте като вдъхновение. Накрая, поглеждайте в огледалото често, обръщайте внимание на цялото си тяло, но най-вече на гърдите. Ще изградите връзка и уважение към самите себе си. Накрая остава просто да зададем въпроса: Коя е най-добра от всички? Ти си.

 

В световния месец за борба с рака на гърдата – октомври, изразете своята съпричастност към хилядите жени в България, които се нуждаят от нея! Подкрепи мисията на AVON срещу рака на гърдата! Облечи се в розово на 8 октомври - национален розов ден. Нека заедно си поставим мисия, осведоменост относно здравето на гърдите. За всяка жена. Всеки ден.

Научи повече за здравето на гърдите си и как да подкрепиш проекта Pink Light на линка.
МОДА докладва: Milano Moda Design МОДА докладва: Milano Moda Design FENDI Casa: "Back Home" by Cristina Celestino
Франческа Коста - най-сексапилната футболна майка Франческа Коста - най-сексапилната футболна майка Футболистът Николо Дзаниоло й забрани селфитата, но тя не го послуша
Трогателните цитати на Виктория Бекъм Трогателните цитати на Виктория Бекъм Дизайнерът говори открито за съпруга си Дейвид и отношенията им
Модна астрология Модна астрология Какви дрехи подхождат на вашата зодия
Любимият цвят казва всичко... Любимият цвят казва всичко... Всяка багра описва идеално личността ви
AVÈNE СЕРИЯ DERMABSOLU
СЕРИЯ DERMABSOLU

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ