Истинска „модерна приказка’' ли е кралската сватба ?

12 December 2018 14:06
Истинска „модерна приказка’' ли е кралската сватба ?
Истинска „модерна приказка’' ли е кралската сватба ?Истинска „модерна приказка’' ли е кралската сватба ?Истинска „модерна приказка’' ли е кралската сватба ?Истинска „модерна приказка’' ли е кралската сватба ?
На 19 май 2018 се състоя кралската сватба на принц Хари и Меган Маркъл в Уиндзор Касъл, Великобритания. Милиони души от целия свят се събраха, за да проследят сватбата, а събитието се превърна в истински феномен в глобален мащаб, с около 2 билиона зрители. Булката Меган Маркъл, холивудска актриса, стана кралска особа на Великобритания. Самата дума „булка“ изключително често се свързва с думата „принцеса“. Малките момиченца мечтаят за този ден цял живот и си представят как ще носят приказна рокля и ще прекарат поне един ден, чувствайки се като истинска принцеса. Но какво се случва след „приказния ден“, това не го пише в нито една приказка. „И те заживели щастливо…“ А досега може би са били нещастни?

Меган Маркъл, успешна холивудска актриса, с прекрасна кариера зад гърба си и още по-чудесни перспективи за развитие, реши именно, че от тук нататък ще заживее щастливо, като напълно изостави своето кариерно развитие и се посвети на кралския дворцов живот. В интервю пред ВВС тя заявява, че не се отказва от своята кариера, а отваря нова страница в живота си. Но така ли е наистина и какъв пример дава актрисата на младите момичета по света? Намерете своя принц, за да заживеете щастливо, загърбвайки собствената си кариера и нещата, които вие самите обичате, посвещавайки се изцяло на живота на вашия принц. Това ли е „модерната приказка“, за която „трябва“ да мечтаем?

Момичета, събудете се! Нима е приказно една жена в XXI век да бъде „принцеса“, която нито може да работи, нито има право да гласува – да, както потвърждава говорител на Бъкингамския дворец, „по конвенция“ членовете на семейството, които са „близо до кралицата“, не гласуват, защото монархът трябва да поддържа политическа неутралност. Не само политически, но и житейски „принцесата“ става изцяло неутрална, пасивна. Следователно се връщаме там, откъдето сме тръгнали – жените не са равни на мъжете, не работят и нямат право на глас. Сериозно? В съвременния свят, в който живеем, където феминизмът като движение и изобщо като философия присъства навсякъде, от социални медии през културни изяви, включително и в модата, под различни слогани на най-известните модни брандове, как е възможно тази „модерна приказка“ да не предизвика реакция у нас? Поколението милениал (между 19 и 34 години) издигна в култ идеята на феминизма, свързана с набирането на мощ у жените и поддържането им и подкрепата една към друга. Съвременната жена има нужда да покаже какво може и да бъде чута и оценена.

 

А това, че жените по принцип мечтаят за своя принц на бял кон, не означава, че той буквално ще ги „спаси“ и те ще „заживеят щастливо“ след това. Може би сами трябва да „се спасим“?
Рамон Монегал Рамон Монегал Парфюма ка лична история
ВНИМАНИЕ: ЧЕРВЕНО ВНИМАНИЕ: ЧЕРВЕНО Революциите се възпламеняват в този цвят, обективите го обожават, а хората стигат до съд заради него – няма друг цвят, който притежава необикновената сила на червеното
8 факта за високите токчета 8 факта за високите токчета През 17 и 18 век не само жените, но и мъжете били подвластни на модата на високите обувки
Бялата тениска е алфа и омега на цялата мода Бялата тениска е алфа и омега на цялата мода Модни съвети от най-великите дизайнери
AVÈNE СЕРИЯ DERMABSOLU
СЕРИЯ DERMABSOLU

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ