Размерът ИМА значение

#MakeTheChoiceOfYourOwnIdentity

02 January 2019 15:08
Размерът ИМА значение
Размерът ИМА значениеРазмерът ИМА значениеРазмерът ИМА значениеРазмерът ИМА значение
Известно ни е, че вътрешното ни благосъстояние рефлектира върху начина, по който изглеждаме, и енергията, която излъчваме. Знаем също така, че човек привлича това, което излъчва като енергия, вибрации и сигнали. А какъв по-добър начин да осигурим вътрешното си благосъстояние от това да се чувстваме добре в нашето тяло?
Както се казва, тялото е нашата външна обвивка, с която ние излизаме пред света. От изключително значение е ние да се грижим за него, за да ни отвръща и то със същото. Възприемането на собственото ни тяло е пътят към положителното себеусещане и възприемане в собствената ни кожа. Но как да разграничим приемането на нашите физически дадености с ‘'отпускането'' буквално и преносно?
В последните години наблюдаваме в сферата на социалните мрежи, на модата, на медиите като цяло, един апел към ‘'закръгленото се римува с перфектното’’. От въвеждането на моделите ХХL размер през многобройните интернет профили и слогани в подкрепа на красотата на тялото, независимо от неговите извивки и килограми, ставаме все по-често свидетели на млади хора, които са с наднормено тегло и не само не осъзнават колко нездравословно е това състояние, а и възприемайки го за нормално, те затвърждават тази криворазбрана представа у по-младите от тях и им дават съответния пример на подражание.
Разбира се, че твоята уникалност те прави различен от останалите, и не казвам да се стремим към перфекционизмът, който дълги години медиите ни налагаха за моделските размери XXS и стигането до крайности, включително анорексия, с цел да се впишем в едни общоприети представи за красота. Но не стигнахме ли сега в другата крайност? Не води ли прекаленото възприемане на закръглените форми не до вътрешно благосъстояние, а до една криворазбрана представа за красотата? Вярно е, че красотата сама по себе си е изключително субективно качество, но не бихме ли могли да намерим по-скоро един баланс, вместо да се люшкаме от една крайност към друга?
До такава степен този феномен се е превърнал в тенденция, че вече дори налага нови термини в облеклото като например fatkini (в превод: ‘'бански 2 части за закръглена жена’’), въведен от Габи Грег, считана за модната блогърка поставила началото на модата на закръглените форми от 2008 г., чиито блог бе кръстен ‘’Млада, пълна и неотразима’’. Друга известна блогърка в социалните мрежи, активист за приемането на тялото и на другия, стана разпознаваема в Инстаграм с хащага ‘’#EffYourBeautyStandards'' (в превод: ‘'гледайте си работата с вашите стандарти за красота’’). Ако аз слагах хащаг по темата, той би бил ‘’#MakeTheChoiceOfYourOwnIdentity’’.  Иначе казано, да направим избор за своята собствена идентичност.
 И запомнете, най-добрият начин да се чувстваме добре в своето тяло, е не да подражаваме на наложените стереотипи за красота, в която и крайност да са те, а да бъдем себе си. Не сме родени, за да сме перфектни, а за да бъдем истински.
                                                                                                                            от КРИСТИНА ГРОЗДЕВА
Жегата не прощава на никого! Жегата не прощава на никого! Как да се справим с нея?
Amazon the Drop Amazon the Drop Невиждано досега и може би никога повече
Спанакът се справя с излишните килограми и нервите Спанакът се справя с излишните килограми и нервите Зелените листа са перфектни за салати, супи и пюрета
Бисерите на Мегън Фокс Бисерите на Мегън Фокс 8 странни цитата от сексапилната актриса
Жегата е тук! Жегата е тук! Можем да се справим с нея в офиса
AVÈNE СЕРИЯ DERMABSOLU
СЕРИЯ DERMABSOLU
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ