ЛЕЧЕБНИ ВОДИ

Как да увеличим максимално потенциала на нощната вана

03 January 2019 17:19
ЛЕЧЕБНИ ВОДИ
Източник: shutterstock
С набор от добре документирани терапевтични предимства, добавянето на морски екстракти – от морски соли до морски водорасли – към топлата вана може да третира тялото на много нива. От преминерализирането на системата до детоксикация, хидратиране на сухата кожа или успокояване на раздразнената, всеки морски елемент има свои специфични ползи. "Всеки от тях прави различни неща, но всички доказано се абсорбират в кожата – чрез космените фоликули, за да работят на много сложно клетъчно ниво", обяснява фармацевтът на Westlab Карин Дейвис. "Доказано е, че когато кожата е възпалена, повече минерали се абсорбират в конкретната проблемна област, където са необходими, отколкото в други части на тялото." Приемайте тези морски лекове като много повече от всекидневна баня – ето как да превърнете ваната в терапия.

МАГНЕЗИЙ ЗА РЕЛАКСАЦИЯ

"Това отпуска мускулите, но също така балансира магнезия, който тялото изразходва, особено при тренировка, обяснява Дейвис. – Магнезият е ключът за подпомагане на превръщането на енергията в организма, така че много от него се губи, когато тренирате.” Добре е и за извличане на токсините от тялото - "произвеждате токсини при упражнения", казва Дейвис. Намиран по целия свят – от пресъхнали езера и морета от юрския период, има много степени на магнезий, а Дейвис съветва да се търсят тези от медицинска, хранителна или фармацевтична класа.

ХИМАЛАЙСКА СОЛ ЗА ДЕТОКСИКАЦИЯ

Все по-популярни като добавка както към храната, така и към банята, тези красиви розови соли са резултатът от отдавна изчезнало море преди 250 милиона години. "Тъй като тези морски соли са толкова стари, не са замърсени", обяснява Дейвис. "Така че те са в най-чистата си форма, за разлика от други соли, които се добиват днес от морето." С високо минерално съдържание и чистота, те са чудесни за детоксикация на организма. "За лечение може да добавите до килограм към ваната, но ако имате натрупани много токсини в тялото, след това ще се почувствате доста изтощени. Действа и при акне – всъщност всяко състояние на кожата се подобрява след морска почивка, така че разчитайте на хималайската сол.”

СОЛИ ОТ МЪРТВО МОРЕ КАТО ГРИЖА ЗА КОЖАТА

"Те са невероятни, тъй като съдържат по малко от всичко – магнезий, калций, натрий, калий – от което се нуждаете за перфектна вана за кожата", казва Дейвис. Уникални за Мъртво море, най-ниската точка на земята в света, редица проучвания показват ползата от тях за лечение на екзема и псориазис. "Те помагат на клетките да се хидратират, кожата да се балансира, докато цикълът на раздразнение или сърбеж спира", казва Дейвис. "Също така са подходящи за хидратиране на всяка суха кожа, независимо дали в студено време, или след лятната ваканция, дори след полет."

ВОДОРАСЛИ ЗА ДОБРО ЗДРАВЕ

С различните видове морски водорасли, събрани от всички краища на света, и различните им предимства повечето компании използват коктейл от водорасли и морска вода в предложенията си за терапевтична вана. "Като цяло използваме кафявите водорасли за детоксикация и отслабване, тъй като имат добри дрениращи свойства и са богати на йод", обяснява Джоан Мазецили, мениджър по международно обучение в Thalgo, базиран на Френската Ривиера. "Червените водорасли са подходящи за реминерализиране и антистрес, както и за лечение на мускули и общи проблеми." Водораслите също имат дълбоко терапевтично действие върху кожата. "Кафявите водорасли са отлични за повишаване хидратацията и еластичността на кожата, казва Шанън Вон, базиран в Ню Йорк основател на Pursoma. – Освен това добавяме хлорела към нашия микс, тъй като той е противовъзпалително и толкова дoбро средство за лечение на екзема и псориазис."

СОЛЕНАТА РЕЦЕПТА

Солите могат да се смесват или да се редуват, но за първоначална терапевтична програма Карън Дейвис предлага да добавите между 500 грама и килограм сол към топла баня, два или три пъти седмично в продължение на две седмици. "Тогава можете да поддържате ефектите, прибавяйки около 250 грама 3 пъти седмично.”

 
Жегата не прощава на никого! Жегата не прощава на никого! Как да се справим с нея?
Amazon the Drop Amazon the Drop Невиждано досега и може би никога повече
Спанакът се справя с излишните килограми и нервите Спанакът се справя с излишните килограми и нервите Зелените листа са перфектни за салати, супи и пюрета
Бисерите на Мегън Фокс Бисерите на Мегън Фокс 8 странни цитата от сексапилната актриса
Жегата е тук! Жегата е тук! Можем да се справим с нея в офиса
AVÈNE СЕРИЯ DERMABSOLU
СЕРИЯ DERMABSOLU
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ