Аудиовизуалнaта изложба “Чети така, както ти харесва”

Представя българския каталог на Storytel

21 January 2019 15:53
Аудиовизуалнaта изложба “Чети така, както ти харесва”
Storytel предлага на българската публика неграничен достъп до богат каталог от аудиокниги, статии и аудиосериали на български и английски

21 януари 2019, София – До 23 януари в галерия Credo Bonum в София ще бъде представена aудиовизуалната изложба “Чети така, както ти харесва”, създадена специално за официалното представяне на Storytel в България. Мултимедийната инсталация повдига завесите на каталога, жанровете, авторите и гласовете в платформата на Storytel и отбелязва старта на водещaта световна стрийминг платформa за аудиокниги и дигитално съдържание на нашия пазар със стотици заглавия на български и хиляди на английски език.
Интерактивната изложба включва въздействаща инсталация от над 100 слушалки, на които могат да бъдат чути различни откъси от българското съдържание на платформата, и видеопроизведения с участието на някои от популярните български автори в Storytel. Във видеотворбите - част от изложбата, Алек Попов и Виргиния Захариева четат откъси от своите произведения “Милостта на малките огледала” и “Сестри Палавееви по пътя към новия свят”,  а млади вдъхновяващи личности като актрисата Силвия Петкова и влогърът Крис Захариев, четат “Физика на тъгата” на Георги Господинов и “#НаЖивоОтСофия” на Александър Шпатов. Инсталацията може да бъде разгледана в галерията на ул. Славянска 2 с вход свободен.
В рамките на изложбата се проведе и специално събитие, в което медии, блогъри и гости се срещнаха с българския екип на Storytel и научиха повече за бурното развитие на аудиоформата глобално, абонаментните стрийминг услуги, историята и плановете на Storytel. В медийното събитие участваха Лиза Василева – регионален мениджър на Stroytel България, Нина Иванова - мениджър Съдържание и Ана Клисарска – издател на авторското съдържание с бранда Storytel Originals. В събитието се включи и Светлозар Желев, директор на Националния център на книгата в НДК и Литературен клуб „Перото“, който сподели своите прогнози за развитието на услугата у нас.
“В литературата аудиокнигитe са новото черно.”, коментира той по време на пресконференцията. “Глобално погледнато ръстът на аудиото е най-голямото събитие от последните години, но все пак аз съм сигурен, че слушалката няма да изяде книгата. Дори напротив, аудио форматът дава възможност да бъдат приобщени още хора към знанието и удоволствиeто, което носят книгите, а на четящите, ни дава възможност да откраднем за себе си oще време за това удоволствие, докато се занимаваме с всичко друго. За мен идването на Storytel в България е сред най-значимите новини на годината и също ми дава голяма надежда и в обратна посока, че българските автори и съдържание ще могат да започнат да говорят и на други езици, ставайки част от съдържанието на Storytel.”
Storytel e лидер на пазара на аудиокниги в Северна Eвропа, чийто бизнес модел е близък до вече познати у нас стрийминг услуги като Netflix и Spotify и дава достъп до неограничено съдържание от книги и статии във всякакви жанрове срещу месечна абонаментна такса. Услугата е достъпна чрез мобилна апликация, която може да се инсталира на всякакви мобилни устройства. Storytel е първата абонаментна услуга за аудиокниги на българския пазар, с фокус върху българско съдържание, включително класически произведения, съвременни романи, книги за деца, книги за мениджмънт и самоусъвършенстване, статии и публицистика, аудиосериали и други. 
В България Storytel започва с каталог от близо 400 заглавия на български и неограничен достъп до повече от 50 хиляди на английски. Българското съдържание включва актуални български заглавия и романи на съвременни автори като Богдан Русев, Елена Алексиева, Виктор Пасков, Георги Тенев, Ангел Игов, Деян Енев, Иво Сиромахов, Радослав Парушев и други. Платформата предлага и задължителни класики и произведения за деца, съвременна българска литература и разнообразна поезия. Застъпени са световни бестселъри, разкази, жанрове като трилър и съспенс, тийн литература, еротика, фантастика, литература за бизнес и самоусъвършенстване и други. Каталогът предлага подбрани журналистически материали, както и уникално съдържание, под формата на аудиосериали, създадени специално за Storytel. Записите на книгите са направени с участието на талантливи български актьори като Стоян Алексиев, Ицко Финци, Стефан Младенов, Стефан Иванов, Никола Стефанов, Илиана Коджабашева, Даниел Цочев, Симеон Владов, Петър Мелтев и много други.

Още за Storytel:
Storytel стартира през 2005 и оттогава има приблизително 53 000 000 слушани аудио- и електронни книги. Платформата работи с всички видове смартфони и има offline функция, която позволява да слушате аудиокниги или да четете електронни книги, дори когато не разполагате с интернет връзка. Приложението Storytel разполага и със специален детски режим, който филтрира само съдържанието за деца. Родител и дете ползват един абонамент, но имат достъп до различна част от каталога. През последните 4 години компанията регистрира ръст от 62 процента, който се увеличава с всяка следваща година. През 2019 г. Storytel ще достигне 200 милиона часа стрийминг. Компанията е със седалище в Стокхолм и работи на 15 пазара: Швеция, Норвегия, Дания, Холандия, Финландия, Русия, Полша, Исландия, Турция, Италия, Испания, Индия, Обединените арабски емирства, Мексико, а сега и България. През последните три години, аудиокнигите са най-бързо растящият дигитален формат на глобалния пазар, като според данни на Американската асоциация на аудиокнигите (APAC), през 2017 г. оборотът достига близо 2.5 милиарда долара, което е с 22.7% повече от 2016-а. 

 

Приложението на Storytel е в Google Play и АppStore. Можете да опитате услугата безплатно за 14 дни и да се абонирате за неограничен достъп за 9.99 лева/ месец.

Официален сайт: https://www.storytel.com/bg/bg/

 

 

 

 
МОДА докладва: Milano Moda Design МОДА докладва: Milano Moda Design FENDI Casa: "Back Home" by Cristina Celestino
Франческа Коста - най-сексапилната футболна майка Франческа Коста - най-сексапилната футболна майка Футболистът Николо Дзаниоло й забрани селфитата, но тя не го послуша
Трогателните цитати на Виктория Бекъм Трогателните цитати на Виктория Бекъм Дизайнерът говори открито за съпруга си Дейвид и отношенията им
Модна астрология Модна астрология Какви дрехи подхождат на вашата зодия
Любимият цвят казва всичко... Любимият цвят казва всичко... Всяка багра описва идеално личността ви
AVÈNE СЕРИЯ DERMABSOLU
СЕРИЯ DERMABSOLU

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ