Любимият цвят казва всичко...

Всяка багра описва идеално личността ви

03 April 2019 22:52
Любимият цвят казва всичко...
Любимият цвят казва много за характера и същността на дадена личност. Безспорно цветовете влияят върху психиката. Те са носители на определена информация и създават различни усещания.
Бежов - се счита за цвета на разума и премереността. Любителите на този цвят обикновено са спокойни и уравновесени личности.

Бял - любим цвят на хората, търсещи съвършенство. Това е цветът на мъдростта, откровението и благодатта. Бялото символизира още чистота – духовна и физическа, както и стремежа към откровеност в отношенията. Белият цвят се свързва с целомъдрието. Това е и цветът на тайнствата и окултизма. Олицетворява още вътрешната светлина в душата на човек, свещената тайна. Цветът създава усещане за чистота, но в същото време, за студенина, строгост и педантичност, каквито са и основните характеристики, присъщи на хората харесващи този цвят.

Виолетов - е цветът на хората, които често обичат да се вглъбяват в себе си. Символизира разума, съзерцанието, покаянието и изкуплението. Някои твърдят, че виолетовият цвят е любим на меланхолиците.

Жълт – цветът олицетворява младостта, енергията и жизнеността. Ето защо хората, които обичат този цвят, се отличават с пъстротата на своето настроение и поведение, те са вечно усмихнати и закачливи. Жълтото е и цветът на общуването, емоционалната интелигентност и разума. Цветът символизира още добрина, зрялост и топлина в отношенията с околните. Други пък считат, че жълтото се свързва с ревността, завистта и прелюбодеянието. Едно е сигурно - яркожълтият цвят е идеално средство за подобряване на настроението, а съдовете в жълто стимулират апетита.
Зелен - естествено е цветът на природата, въплъщаващ нейната жизненост и творческата мощ. Зеленото е символ на неувяхващата вяра, на пробуждането. Цветът се свързва с неизчерпаема силата, изобилие и дълголетие. Интересното е, че различните му нюанси имат различни значения - светлозеленото например се олицетворява със състояние на безразличие, а тъмнозеленото – със спокойствие. Флегматиците и хората със смесен характер си падат по зелените тонове, твърдят запознати с цветовите символики. Зеленото е още цветът на мира и късмета.

Златист – е цветът на мъдростта. Златистото жълто е символ на стремежа към власт и величие, присъщи за почитателите на този нюанс.

Кафяв – е цветът на тъгата и смиреността. Според някои психолози семпло кафявото действа топло, успокоява, приютява майчински.
Оранжев – цветът често се свързва с непостоянство и колебливост в решенията и поведението. Оранжевото за някои е символ на изневярата, сладострастието, желанието за промяна. Хората, които обичат този цвят, обичат предизвикателствата, пътуванията и динамичния начин на живот.

Розов – възприема се като намерение за флирт, палави игри, секс. Бледо розовото в същото време олицетворява невинност и чистота.

Сив – цветът внушава тъга, дори меланхолия и скука. От друга страна строго сивото при делови срещи внушава отговорност, сигурност, точност, което печели потенциални партньори и доверие.

Син – цветът предразполага към вглъбяване и дълбок размисъл, мечтаене. Символ е на всичко духовно, на истина и вечност. Хората, които предпочитат този цвят, съответно са по-съзерцателно настроени, дори леко отнесени и вечно търсещи покой в мисловните реалности. Цветът е олекотяващ, разтварящ, дематериализиращ, всепоглъщащ. Синьото символизира човешката душа. Наситен е с тържествена, надземна сериозност, търсеща отговори за живота и смъртта. Специалистите по дълбинна психология го идентифицират с душевна отпуснатост, с кротък, лек и спокоен начин на живот. Старите култури схващали синьото като символ на вярност.

Червен - олицетворява покаянието и признанието, израз е на висша отдаденост в любовта. Знак е за лоялност и честност. Символ е и на виталността, асоциира се с огъня, изпепеляващите емоции, агресивността, яростта. Червената гама е любима на енергичните, импулсивните, решителните и емоционалните хора. Яркочервеното е се тълкува като желание за флирт и секс лудории.

Черен – цветът е символ на тъга и мрак, угнетяващи настроения, помисли за разруха и бунт. Черният цвят е символ на тайнственото, загадъчното. Ето защо хората, предпочитащи този цвят често са изглеждат замислени и са много потайни в действията си. Изборът на черния цвят говори за отсъствие, липса на нещо важно в живота на конкретния човек. Черното облекло сякаш е защитна преграда, която огражда и защитава от външни въздействия. Любителите на черното имат повишена потребност от независимост, съпротивляват се на външните влияния и често не признават чуждия авторитет. Друга отличителна черта е, че почитателите на този цвят обичат да спорят и се отличават с краен субективизъм.
Цветните акценти Цветните акценти Как да ги използваме в социалните мрежи
С аромат на море С аромат на море Бижута с морски мотиви са последният хит при аксесоарите
Понеденик - ден като ден Понеденик - ден като ден Мотивирайте се
През погледа на един инстаграм пътешественик През погледа на един инстаграм пътешественик Красивите дестинации, които ще ви накарат да се влюбите от пръв поглед
Розов рай в Испания Розов рай в Испания La Muralla Roja - архитектурната забележителност, която не можете да подминете
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ