Как да предпазите кожата си (и не само) от слънцето

Защото отнема повече, отколкото просто да нанесем SPF

12 June 2019 16:19
Как да предпазите кожата си (и не само) от слънцето
В МОDA пишем много ( много ) за опасностите от UV лъчите. Много хора все още са необразовани за опасностите за здравето, които могат да дойдат от слънчевото облъчване или излизане на открито без подходяща защита срещу него. Но тук, ние сме склонни да погледнем в другата посока. След като прочетете толкова много за рака на кожата и увреждането от слънцето, простото прекарване следобед в парка може да ви накара да почувствате тревожност. Дерматолозите също ходят на плажа. Те просто носят много повече от един бански костюм, когато го правят.

Тези съвети могат да бъдат допълнителни ... но нека бъдем честни, така е и с UV лъчите. Прочетете за всички начини, по които да "избягате" от слънцето; и имайте предвид, че тези съвети се удвояват като списък с причините, поради които кожата на вашия дерматолог е толкова сияйна.

Винаги бъдете подготвени
Добрата слънчева грижа започва с, добре, притежаващи слънцезащитни продукти. По-добре да бъдеш прекалено подготвен, отколкото неподготвен - мъдри думи, особено ако някога сте били изгорени от цената на слънцезащитния магазин за подаръци (по някой път дори и киселото мляко на баба не може да ни спаси).

Уверете се, че слънцезащитните средства винаги са лесно достъпни
Винаги пазете слънцезащитните средства в чантата си - но не само там. Също може да затварите бутилки в достъпни зони около дома си: било то в килера или банята, важното е да е удобно място, което да е далеч от детските ръчички.
Топлината и влажността могат да ускорят развалянето на слънцезащитните продукти, така че се уверете, че вашите бутилки живеят на хладно и сухо място (като вашия гараж).

Нанесете преди слънцето
След като сте се събудили рано, опаковали сте чантата си за плажа, отишли сте и сте намерили добро място, последното нещо, което искате да направите, е пауза за да нанесете слънцезащитния крем, преди да скочите във водата - вместо това прилагаме първия слой слънцезащитен крем, докато все още се приготвяме на закрито - с първия основен слой защита, който се прилага правилно, денят започва безопасно.

Задайте таймер.
Знаеш ли как слънцезащитната бутилка гласи "Повторно нанясяне на всеки два часа"? Дерматолозите всъщност го правят. "Съпругата ми и двамата зададохме аларми на нашите телефони, за да ни напомнят да приложим слънцезащитния крем - преди да отидете на плажа, не е достатъчно, за да ви предпази за цял ден."

Настройте графика си за плажа
Вземете късен старт на деня за плажа, за да пропуснете слънцето , защото знаем, че обедните часове се хваща най-апетитния тен, но тогава са и най-вредни лъчите за кожата и UV лъчите са най-силни. Най-доброто време за отиване на плажа е след 16 часа - тогава не само избягваме пиковите часове на слънцето, но и пропускаме тълпите, така че това е двойна победа (бонус след 18 обикновено са безплатни шезлонзите, мм апетитно).
Без значение в кое време на деня сте навън, уверете се, че вашето тяло и вашата морска екипировка са заедно със слънцето. Преди да се установите в дрямка, стратегически коригирайте кърпата, за да сте сигурни, че ще останете под сянката на чадъра.

Погрижете са за косата
Косата е от не по-малко значение. Тя също трябва да бъде защитена от слънчевите лъчи - в магазините е пълно със спрейове, които защитават скалпа и накъсаните крайща ( а такива неминуемо ще има, ако не вземем навременна защита ).

Защитете очите си
Шапките и слънчевите очила са задължителни, но също може да попитате вашия оптометрист за контактните лещи с вградена защита от ултравиолетова светлина .
Колкото обичан, толкова и мразен Колкото обичан, толкова и мразен Цитати от Карл Лагерфелд
Top Gear дава отстъпка Top Gear дава отстъпка Купи билет за автомобилния салон
Ризата - провокация с цветове и щампи Ризата - провокация с цветове и щампи Смели решения за силния пол
МODA в чиния МODA в чиния Нестандартните изкушения в социалните мрежи
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ