Успех с един замах

Как преправянето на дрехи може да доведе до модна империя само за 8 години

17 June 2019 11:54
Успех с един замах
Успех с един замах Успех с един замах Успех с един замах Успех с един замах Успех с един замах Успех с един замах Успех с един замах Успех с един замах Успех с един замах Успех с един замах Успех с един замах Успех с един замах
20 април 1984 година, Сан Диего, Калифорния - тогава се ражда момиче, което днес гордо се определя като една от най-успешните бизнесдами. 

София Кристина Аморусо днес е на 35 години и е оставила зад себе си история, достойна за Холивуд. Тийнейджърските й години се славят с бурно пътуване на автостоп, работа в заведения за бързо хранене, пазачка и дребни кражби. Последно работи в една академия по изкуствата като рецепционист, и за да убива скуката препрява и препродава собствените си и винтидж дрехи. Уникалният й нюх за модни находки веднага бива забелязан и така "Nasty Gal Vintage" става сензация за отрицателно време. Това е сайта, който тогава си създава в Ebay, за да осъществява продажбите. Звучи като главозамайващ и почти мигновен успех, а? Далеч не. Отнемат й цели 8 години за да развие компанията, където днес е изпълнителен директор и ежедневно влиза в офиса си в Лос Анджелис, заедно с още над 400 служители. 

През 2014 година издава книга "Шефката", където подробно описва за първата дреха която купува и преправя, за милионите желания на клиентките й, които постоянно я обсипват с най-различни желания за техни поводи, на които искат да носят точно нейна дреха. Докато не идва един момент, в който София не успява да се справи с всички поръчки и да открива по магазините винтидж дрехи. Това е моментът, в който се ражда модния гигант за винтидж мода Nasty Gal. Удовлетворена от постигнатото, София основава и фондация през същата тази 2014 година наречена "Шефката", която има за цел да насели Земята с повече успешни жени предприемачи. 

"Искам да съумеете да да си изградите визия за един прекрасен живот, в който сте свободни да правите каквото искате", мотивира София. 

Netflix издава и минисериал по историята на основаване на този онлайн бизнес. През април 2017 година излиза първи епизод и проследява живота на Софит първия бод до зашеметяващия интерес към онлайн магазина й. 


"> Всеки понеделник ще се опитваме да ви представяме вдъхновяващи истории, за жени започнали от нулата и достигнали главозамайващи върхове със собствен труд. Докато четете тези редове се надяваме да запомните едно: граници няма, истинският успех не е мит, понеделникът не е ужасен ден, вие МОЖЕТЕ

Текст: Антония Георгиева


Ирина Шейк и Леа - цел №1 на папараците в Ню Йорк Ирина Шейк и Леа - цел №1 на папараците в Ню Йорк Супермоделът и дъщеря й се разходиха в модерни тоалети
А вие как сте днес? А вие как сте днес? Позитивни мисли със сутрешното кафе
Динозаври в полза на хората Динозаври в полза на хората Знание 117 – Едиториал
 
Изкуството да бъдеш инфлуенсър Изкуството да бъдеш инфлуенсър Тънкостите на занаята в джобно издание от RevTag
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ