Успех с един замах

Как преправянето на дрехи може да доведе до модна империя само за 8 години

17 June 2019 11:54
Успех с един замах
Успех с един замах Успех с един замах Успех с един замах Успех с един замах Успех с един замах Успех с един замах Успех с един замах Успех с един замах Успех с един замах Успех с един замах Успех с един замах Успех с един замах
20 април 1984 година, Сан Диего, Калифорния - тогава се ражда момиче, което днес гордо се определя като една от най-успешните бизнесдами. 

София Кристина Аморусо днес е на 35 години и е оставила зад себе си история, достойна за Холивуд. Тийнейджърските й години се славят с бурно пътуване на автостоп, работа в заведения за бързо хранене, пазачка и дребни кражби. Последно работи в една академия по изкуствата като рецепционист, и за да убива скуката препрява и препродава собствените си и винтидж дрехи. Уникалният й нюх за модни находки веднага бива забелязан и така "Nasty Gal Vintage" става сензация за отрицателно време. Това е сайта, който тогава си създава в Ebay, за да осъществява продажбите. Звучи като главозамайващ и почти мигновен успех, а? Далеч не. Отнемат й цели 8 години за да развие компанията, където днес е изпълнителен директор и ежедневно влиза в офиса си в Лос Анджелис, заедно с още над 400 служители. 

През 2014 година издава книга "Шефката", където подробно описва за първата дреха която купува и преправя, за милионите желания на клиентките й, които постоянно я обсипват с най-различни желания за техни поводи, на които искат да носят точно нейна дреха. Докато не идва един момент, в който София не успява да се справи с всички поръчки и да открива по магазините винтидж дрехи. Това е моментът, в който се ражда модния гигант за винтидж мода Nasty Gal. Удовлетворена от постигнатото, София основава и фондация през същата тази 2014 година наречена "Шефката", която има за цел да насели Земята с повече успешни жени предприемачи. 

"Искам да съумеете да да си изградите визия за един прекрасен живот, в който сте свободни да правите каквото искате", мотивира София. 

Netflix издава и минисериал по историята на основаване на този онлайн бизнес. През април 2017 година излиза първи епизод и проследява живота на Софит първия бод до зашеметяващия интерес към онлайн магазина й. 


"> Всеки понеделник ще се опитваме да ви представяме вдъхновяващи истории, за жени започнали от нулата и достигнали главозамайващи върхове със собствен труд. Докато четете тези редове се надяваме да запомните едно: граници няма, истинският успех не е мит, понеделникът не е ужасен ден, вие МОЖЕТЕ

Текст: Антония Георгиева


Цветните акценти Цветните акценти Как да ги използваме в социалните мрежи
С аромат на море С аромат на море Бижута с морски мотиви са последният хит при аксесоарите
Понеденик - ден като ден Понеденик - ден като ден Мотивирайте се
През погледа на един инстаграм пътешественик През погледа на един инстаграм пътешественик Красивите дестинации, които ще ви накарат да се влюбите от пръв поглед
Розов рай в Испания Розов рай в Испания La Muralla Roja - архитектурната забележителност, която не можете да подминете
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ