Спанакът се справя с излишните килограми и нервите

Зелените листа са перфектни за салати, супи и пюрета

23 June 2019 21:26
Спанакът се справя с излишните килограми и нервите
Спанакът обикновено се консумира през зимата и пролетта и се счита за един от най-полезните зеленчуци. За разлика от останалите зеленчуци той съдържа по-голямо количество протеини и минерални соли. Спанакът е богат на желязо, витамини А и С, калий и калций. Особено е полезен при страдащите от запек. Нискокалоричен е и е полезен за диабетици. В 100 грама спанак се съдържат 23 калории.
Можете да го добавите към супи, омлети, като притурка към пица, кишове или пък да направите пюре.

Спанакът е изключителен зеленчук за спазващи диети. Съдържащите се минерални соли в храната на Попай дават сила на организма, действа успокояващо, подсилват костите. Подобрява кръвообращението, понижава кръвното налягане.

Витамините, които съдържа спанакът, действат добре при настинка и грип, подхранва кожата и очите.

При закупуването на спанак трябва да се обърне внимание на листата. Те трябва да са тъмно зелени и лъскави. Когато се готви спанак, трябва да се консумира за най-кратко време.

Спанакът помага при наднормено тегло. Помага на храносмилателната система, предпазва от стомашни заболявания и подобрява функцията на червата. Освен това предпазва от рак на простатата и кожата.

Спанакът съдържа голямо количество витамин А, който предпазва очната ябълка от заболявания. Богат източник на витамин К е, който пази костната система. Предпазва и от остеопороза.

Спанакът действа успокояващото на нервната система. Честата консумация на спанак предотвратява стреса. Консумирането на спанак за вечеря улеснява и успокоява съня. Спомага за набавянето на цинк, желязо и магнезий.

Спанакът съдържа пептиди, които предпазват артериите и сърцето от различни заболявания.

Спанакът също така може да се използва и като маска за лицето за премахване на акне. Спанак се разбърква с малко вода и с масаж се нанася на лицето. Престоява около 20 минути. Този сеанс се повтаря няколко пъти през седмица.

Ако спанакът се консумира в нормални количества и не се прекали, има изключителни ефекти върху организма. Но както много други продукти, така и спанакът, ако се консумира прекомерно, си има и своите отрицателни страни - стомашно разтройство, проблеми с бъбреците, разграждане на минерали и др.
Цветните акценти Цветните акценти Как да ги използваме в социалните мрежи
С аромат на море С аромат на море Бижута с морски мотиви са последният хит при аксесоарите
Понеденик - ден като ден Понеденик - ден като ден Мотивирайте се
През погледа на един инстаграм пътешественик През погледа на един инстаграм пътешественик Красивите дестинации, които ще ви накарат да се влюбите от пръв поглед
Розов рай в Испания Розов рай в Испания La Muralla Roja - архитектурната забележителност, която не можете да подминете
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ