Инфлуенсър на месеца

Запознайте се с Лора Добрева

05 August 2019 17:41
Инфлуенсър на месеца
Източник: Instagram

От колко време се развиваш като инфлуенсър в платформата?

Имам Инстаграм от 2012 година, когато го използвах предимно заради филтрите, с които обработвах снимките си - а след това ги публикувах във Фейсбук, хаха. Мина много време преди да реша да отключа профила си и да го направя публичен - може би преди около година и половина. Архивирах някои от старите си снимки, започнах да качвам по-интересни такива, да споделям повече и видях, че хората откликват.

 
Смяташ ли, че по някакъв начин това оказа влияние върху ежедневието ти?

О, абсолютно. В един момент това се оказва не само хоби и удоволствие, но и работа. Доста често ми се случва да прекарам цял ден в офиса, а след това директно да се прибера към вкъщи с желанието да си сготвя и просто да си легна рано. Но “задължението” ми към последователите ми е все пак да им споделя нещо интересно, да кача някое стори или пост - в крайна сметка, трябва да ги държа близо до себе си, нали?

 
Ако започваше да се занимаваш с това сега, би ли направила нещо по различен начин?

Не, харесвам профила си и съдържанието, което публикувам.
 


Кое е най-голямото ти вдъхновение?

Да пътувам - това е нещото, което ме зарежда най-много.
 


А най-голямата ти страст?

Отново пътуването. Вдъхновява ме изключително много, отваря очите ми за много неща, среща ме с любопитни хора, пълни ме с истории за разказване… Също обичам и да готвя, хаха.
 


Кое е мястото, на което можеш да се връщаш отново и отново без да ти омръзне?

Честно казано, засега няма такова. Аз съм човек, който обича разнообразието и новите изживявания.
 


Трудно ли ти беше в началото да разкриеш толкова за себе си на непозната аудитория?

Не бих казала трудно, но определено странно. Несъмнено се чудиш това дали на някого изобщо му е интересно и полезно. Но щом видиш, че хората откликват - значи си в правилната посока. Все пак се старая да не споделям прекалено много, смятам го за излишно и дори пошло. Всичко си има граници.
 


Критиката е неизменна част от ежедневието. Тежко ли преживяваш тази, която е насочена към теб?

Истината е, че рядко получавам критика в профила си. Сещам се за един конкретен пример, когато бивш мой съученик ме порица, че с такова образование, аз се занимавам с “Инстаграмски работи”. Беше доста комично - на такъв тип критика не обръщам внимание.
Какви снимки най-много обичаш да качваш в профила си?
Обичам снимки в градска среда. Рядко поствам селфита, защото рядко си правя такива. Харесвам цветни, светли, живи снимки, непринудени. Любими са ми тези, които не знам, че са ми направили.
 


Съвместими ли са двамата свята - на инфлуенсър и на човек, който работи нещо „нормално“?

Да, разбира се. Но определено е сложно. Както споменах по-горе, нормалната работа често е изморителна и невинаги остава време за инфлуенсърски дейности, хаха.


 
Подбираш ли брандовете, с които работиш?

Разбира се, това е задължително за всеки инфлуенсър. Тази дума и без друго вече се насити с по-скоро негативна конотация, предвид честото препълване с реклами в профилите на по-разпознаваемите лица. Лично аз до момента съм работила с много малко брандове - отказвала съм кампании с продукти, които не бих използвала и които смятам за неудачни за моя профил.
 


Какъв съвет би дала на някой, който тепърва прохожда като инфлуенсър?

Дори да звучи до болка изтъркано, показвайте себе си и бъдете искрени с аудиторията си. Никога не целете да бъдете инфлуенсър на всяка цена. Знайте, че това наистина е отговорност, без значение дали споделяш съдържание пред 200 или 2 хиляди души.

Текст: Марина Колева 
@RevTag
Невероятните ползи от крушите Невероятните ползи от крушите Плодът, който разкрасява кожата
С ухание на жасмин С ухание на жасмин Чаят, който ще ви направи красиви и ще поддържа вашето здраве
Сезонът на мандарините е открит Сезонът на мандарините е открит 17 причини да хапваме оранжевия плод
Вълшебството на чая Вълшебството на чая Магическите топли напитки, които ще ви помогнат в борбата с излишните килограми
Ох, отново нямам достатъчно дрехи Ох, отново нямам достатъчно дрехи Това ли е най-големият проблем на жените или грешните комбинации
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ