Стилни в дъжда!

Да надвием шикозно лошото време

08 October 2019 17:55
Стилни в дъжда!
Стилни в дъжда!Стилни в дъжда!Стилни в дъжда!Стилни в дъжда!Стилни в дъжда!Стилни в дъжда!Стилни в дъжда!Стилни в дъжда!Стилни в дъжда!Стилни в дъжда!Стилни в дъжда!
Дъждовните дни не са само лоши за косата (моята става рошава и безформена), но и за нашите тоалети. Не мога дори да преброя колко пъти мокрите ми дънки се залепиха по краката ми, а краката ми се промушиха студено и мокро в обувките, защото предизвикателно носех леки кецове (sneakers for ever) вместо дъждовни ботуши. Но чрез пътеката от грешки (и мокри стъпки) най-накрая разшифровах какво точно да облека, когато завали, като размяна на дънките с рокли и добавяне на ярък дъждобран, за да внеса малко цвят в доста ужасен ден. И, разбира се, здрав чадър. Нека идеите за дъждовен ден вдъхновят визията ви следващия път, когато се излее "дъждец" и не знаете какво да облечете.


Дъждобранът НЕ е скучен

Оцветете всеки дъждовен ден с ярко водоустойчиво палто или т. н. дъждобран. Розовото е смел вариант, но е и забавно, стилно и женствено. Що се отнася до това какво да облека отдолу? Ако сте на път да работите, блейзър, дънки (панталони, ако дрескодът на вашата компания е по-строг) и чифт удобни маратонки ще ви свършат работа. Ако има порой все пак пропуснете маратонките в полза на по-устойчивите водоустойчиви ботуши.


Изберете  тениски и рокли

Единственото нещо, което е по-досадно в дъжда, когато имате добър ден за коса и той ви я развали, е проливен порой, който напълно изпива дънките ви. Тъй като повечето от нас седим на бюро, то не ни остава много време да изсъхнем, то практично решение е да носим рокли. Ето едно безупречно облекло за дъждовен ден: дъждобран, рокля с тениска и спортни маратонки.

Купете сис тилен чадър (и удобен)

Без дъждобран, няма проблем. Чадърите са следващият най-добър водоотблъскващ аксесоар, осигуряващ покритие, като същевременно ви позволява да видите пътеката пред вас. Изберете към него сладък дълъг тренч  и го оставете разкопчан, за да покажете горната си част, след това носете с дънки и патентни водоустойчиви ботуши на глезена. Тази визия ще ви бъде полезна, когато бъдете хванати под дъжда.

Добавете цветни аксесоари

Когато вали дъжд и да се обличаш изглежда по-трудно от обичайното, лесно е, по подразбиране, да се опрем на изцяло черното облекло (в което няма лошо). Дръжте визията си напълно поддавайки се на мрачността, но с дъга от аксесоари. Как да стане това? Преди да избързате през вратата, отделете минута или две, за да добавите флорални обеци или цветен скъпоценен пръстен, за да докажете, че времето няма да разруши вашия стил.

Продължавайте да добавяте слоеве

Вероятно сте ставали свидетели на този трик на всяко модно момиче през миналия сезон: слоене на две палта (тренч и яке за дъжд) един върху друг. Това е лесен външен вид, който ви осигурява незабавен стил. 
Искате второ мнение? Тогава разгледайте галерията и се насладете на дъжда... със стил.
Текст: Моника Маркова

Ирина Шейк и Леа - цел №1 на папараците в Ню Йорк Ирина Шейк и Леа - цел №1 на папараците в Ню Йорк Супермоделът и дъщеря й се разходиха в модерни тоалети
А вие как сте днес? А вие как сте днес? Позитивни мисли със сутрешното кафе
Динозаври в полза на хората Динозаври в полза на хората Знание 117 – Едиториал
 
Изкуството да бъдеш инфлуенсър Изкуството да бъдеш инфлуенсър Тънкостите на занаята в джобно издание от RevTag
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ