#OOTD отблизо

Тънкостите в занаята

01 November 2019 11:21
#OOTD отблизо
Източник: Revtag

Винаги когато разглеждаме фийда си в Инстаграм, попадаме поне на една или две #OOTD снимки. Това в момента е един от най-популярните хаштагове в платформата с цели 282 милиона използвания. Съкращението идва от „Outfit Of The Day” и се използва като fashion inspo от повечето хора в Инстаграм, които търсят своето модно вдъхновение. Преди основните ползватели са били инфлуенсъри, модели, фотографи и дизайнери, но е все по-популярен и сред останалите потребители. Така е лесно да покажеш своя собствен стил в интересни снимки, където основна роля заемат дрехите.


            Хубавото на тези „модни“ кадри е, че не е нужно да са заснети от фотограф или с професионален фотоапарат. Най-често са набързо щракнати в огледалото или в движение, вървейки по улицата, което им вдъхва и живот. Има няколко важни неща, на които е хубаво да обърнем внимание, когато става въпрос за най-креативна #OOTD снимка.

            Трябва дрехите ни да бъдат уловени до най-малките детайли – пръстените, часовника, копчетата, обувките. Не е нужно да бъдем облечени в нещо специално. Нарича се outfit of the day с причина – да покажем различните неща, които реално слагаме, когато отиваме на работа, на разходка, на някое събитие, дори на излет в планината. В случая хубавото е, че хората могат да черпят вдъхновение за своето облекло от нашите всекидневни дрехи и да открият нов стил, в който искат да се видят.

            Фонът за #OOTD снимките е от изключително значение. Ако искаме нашите дрехи да бъдат звездата на снимката, е нужно да сме сигурни, че няма нещо друго да бъде под светлините на прожекторите. Трябва нещата зад нас да позволят ние да бъдем на преден план и да не разсейват погледа. Разбира се, никой не говори да застанем пред бяла стена, но все пак трябва да не е нещо многоцветно, което да изпъква пред облеклото ни. Важното е да контрастира с облеклото ни. Така ще се радваме на пъстър фийд и забележими аутфити, чиито детайли лесно се забелязват.

            Другото нещо, което превръща един кадър в перфектната #OOTD снимка е фотографът. Важното е да знае как трябва да застане, откъде идва светлината, на кое да наблегне. Ако обективът е максимално приближен, ще можем да запечатаме цялостната визия, материите, аксесоарите, включително грима. А хванем ли прословутия golden hour, сме на крачка по-близо до мечтания #OOTD кадър.

            Да запечаташ облеклото си на снимка и да му вдъхнеш усещане, което да предаде на аудиторията никак не е лесно. Но е една от любимите снимки на повечето инфлуенсъри в Инстаграм и има защо. #OOTD кадъра, от който наистина ще останем доволни има не един компонент, много обмисляне и в същото време изглежда като най-небрежната снимка, направена минути след като излезем.


Сега ще споделим с вас някой от любимите ни #OOTD снимки, пози и аутфити, от които да черпите вашето вдъхновение и да разнообразите Инстаграм фийда си с няколко такива кадъра. Само не забравяйте хаштага.
Текст: Борис Стоянов 
@Revtag 
MODA в света на сладкишите MODA в света на сладкишите Тенденциите в лондонските кафенета са повече от привлекателни
Как да поддържаме перфектна коса през зимата Как да поддържаме перфектна коса през зимата Няколко идеи за повече блясък и здравина
Една различна романтика Една различна романтика Доза ексцентризъм и още нещо...
Кейли и Кендъл се разгорещиха в нова реклама Кейли и Кендъл се разгорещиха в нова реклама Моделите от клана Кардашиян показа секси форми и подлудиха феновете си
#OOTD отблизо #OOTD отблизо Тънкостите в занаята
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ