Разходка из Верона

Уникалните места нa романтичния италиански град

24 December 2019 12:12
Разходка из Верона
Разходка из ВеронаРазходка из ВеронаРазходка из ВеронаРазходка из ВеронаРазходка из ВеронаРазходка из Верона
С уникалната си архитектура, Верона е един от най-романтичните градове в света, богат на артистични ценности и културен дух, с много фестивали и панаири. Градът впечатлява със своите барокови, готически, средновековни сгради и от 2000-а година е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Тук, освен статуята на Данте Алигиери ще видите базиликата „Св. Анастасия“ – сред най-големите храмове във Верона, веронската базилика „Санта Мария – Органо“, и много други.
Най-оживеният и живописен площад в града е Piazza delle Erbe, заобиколен от живописни стари къщи и фонтан, датиращ от 14-ти век.
Верона има влажен климат, характерен за вътрешността на Северна Италия, с горещи лета и студени, влажни зими.
Най-внушителната сграда на града е Castelvecchio, крепост, построена в периода 1354-1357 г.
Три Шекспирови пиеси, които винаги се играят тук са „Ромео и Жулиета“, „Двамата веронци“ и „Укротяване на опърничавата“.
Базиликата „San Zeno Maggiore“ се счита за едно от големите постижения на архитектурата по време на Романтизма.
Няма турист, който да е посетил Верона и да не е поискал да види дома на Жулиета. Може да го намерите на номер 23 на Via Cappello (Casa di Giulietta). И въпреки че Ромео и Жулиета са измислени герои, когато стоите под балкона и си представите любовната сцена от произведението на Уилям Шекспир, почти можете да усетите присъствието им. Романтично и магнетично.
За тези от вас, които вярват в суеверия, легендата казва, че ако докоснете дясната гърда на статуята на Жулиета, това ще ви донесе късмет в намирането на вашата истинска любов. Балконът на Жулиета е направен от саркофаг от 17-ти век.
И до ден-днешен много хора пишат писма до героинята, искайки съвети за любовта.
Знаете ли, че тази красива къща е част от филм, известен като „Писма до Жулиета“.
Къщата първоначално принадлежи на семейство Капело, но бива закупена през 1905 година от града. Във всяка стая в нея има по нещо от епохата на Ромео и Жулиета.
Всяка година тук се оставят хиляди писма или бележки с имената на любим човек.
Ако сте младоженци и искате да прекарате там първата си медена нощ, може да заплатите 5000 евро и желанието ви ще се осъществи.
Градът има три професионални футболни отбора. В исторически план главният отбор на града е Hellas Verona.
Точните подробности за ранната история на Верона остават мистерия. Произходът на името Верона също не е известен, но се смята, че градът е основан през 4 в. пр. н. е.
Друга красива забележителност, която се е запазила в продължение на 2000 години е Арена ди Верона. Едни от най-големите музиканти са имали честта да направят концерт тук, сред които Simply Red, Simple Minds, Елтън Джон, Тина Търнър, Стинг, Фил Колинс и много други.

Code Fashion Awards 2023 Code Fashion Awards 2023 Мода и диамантен блясък
Трансформация на тялото Трансформация на тялото Новогодишни решения
Code Fashion Awards  с бляскаво 5-то издание Code Fashion Awards с бляскаво 5-то издание Наградите на единствената българска модна телевизия Code Fashion TV ще се проведат на 26 януари 2023
Как прекарват време сред природата българките? Как прекарват време сред природата българките? Fjällräven проведе проучване сред 500 жени в България за техните предпочитания при избора на екипировка и как я използват най-често...
BgBox shop
BgBox Satin

BgBox Satin

BgBox

BgBox Summer

BgBox Summer

BgBox

BgBox Youth

BgBox Youth

BgBox

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ