Шест съвета за правилна грижа

01 April 2020 14:56
Шест съвета за правилна грижа
Прочетете повече за:
краканоктигрижапедикюр
Сред мечтите на всяка дама е да има красиви крака. И педикюрът играе сериозна роля за постигането на тази мечта. За съжаление краката са частта от тялото ни, върху която сякаш обръщаме най-малко внимание през студените месеци. И едва когато се затопли, започваме да си даваме сметка, че не лошо да положим малко грижи и за тях – лятото няма да ходим със затворени обувки, нали!?

Резултатът от занемарената грижа за краката са непочистени кожички, дълги, неоформени и нелакирани нокти. Да не говорим за пришките, които са ви излезли от твърде тесните и малки обувки. Приемете, красивите крака изискват грижа и никога не е твърде късно да я положим!

Следвайте тези шест стъпки и се радвайте на резултата!

Вана за крака

Първата стъпка от тази рутина трябва да включва една релаксираща вана за крака. Тя им се отразява изключително добре, особено ако има интегрирана функция за рефлексология. Важно е водата да бъде топла и да се поддържа такава през цялото време. Тя ще помогне на изморените ви крака да се отпуснат. След като приключите с ваната и ги подсушите, препоръчваме да им нанесете специално масло върху ноктите, което да бъде презназначено за чупливи нокти и да подпомага за здравината им.

Намалете дължината на ноктите

И тук започва по-грубата работа. С помощта на ножичка скъсете ноктите си, а с помощта на пинсета може по-лесно да премахнете дебелите, надълбоко израснали дяволски нокътчета. Внимавайте! Пинсетите са остри, затова работете внимателно с тях, за да не нараните краката си! Когато сте изрязали ноктите си, може да дезинфекцирате ножицата, пинсетите и краката си с хигиенен спрей, който ще елиминира бактериите, гъбичките и вирусите по тях.

Изпилете и лакирайте ноктите

При тази стъпка трябва да придадете красив вид на ноктите на краката си. За целта използвайте пила, за да ги оформите. След това нанесете заздравяващ лак, за да придобият приятен блясък.

Премахнете кожичките

Почистените кожички допринасят много за красивите крака. При отстраняването им трябва да си отделите достатъчно време, защото кожата е чувствителен орган. Препоръчваме да използвате електрически уред за премахване на кожичките, като внимавате да не го врязвате твърде надълбоко в кожата, за да не нараните живите кожни слоеве. Целта е да почистите мъртвите кожички. Също така не натискайте уредда силно върху засегнатите кожни участъци и не работете с него върху едно и също място дълго време, защото това може да ви причини ненужна болка. Има и специални маски за крака, благодарение на които можете удобно да премахнете досадните кожички на краката си след баня. Единствено трябва да следвате инструкциите на опаковката.

Ако забележите царевица, врасъл нокът или други проблеми по краката си е повече от необходимо да потърсите медицинска консултация. За съжаление, това са състояния, които не могат да бъдат овладяни чрез самостоятелни грижи в домашни условия.

Лакирайте ноктите

Разбира се, лакът върху ноктите ви не трябва да отсъства като един перфектен финиш за красивите ви крака. Внимателно подберете цвета, защото той ще привлича вниманието върху тях. Старателно нанесете лакът върху ноктите си без да излизате (препоръчваме да използвате разделител за пръстите) и изчакайте колкото време е необходимо, за да изсъхне напълно.

Намажете краката си с крем и ги масажирайте

Използвайте регенериращ крем за крака, който ще осигури интензивна грижа за кожата им. Кремът трябва да ги хидратира, да попива бързо, да направи сухата кожа мека и гладка и най-вече да предпазва краката ви от мазоли. Докато нанасяте крема е подходящо да масажирате краката си, за да се отпуснат напълно. И voilà, постигнахте мечта!
Code Fashion Awards 2023 Code Fashion Awards 2023 Мода и диамантен блясък
Трансформация на тялото Трансформация на тялото Новогодишни решения
Code Fashion Awards  с бляскаво 5-то издание Code Fashion Awards с бляскаво 5-то издание Наградите на единствената българска модна телевизия Code Fashion TV ще се проведат на 26 януари 2023
Как прекарват време сред природата българките? Как прекарват време сред природата българките? Fjällräven проведе проучване сред 500 жени в България за техните предпочитания при избора на екипировка и как я използват най-често...
BgBox shop
BgBox Satin

BgBox Satin

BgBox

BgBox Youth

BgBox Youth

BgBox

BgBox Summer

BgBox Summer

BgBox

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ