Юлиана Дедева: Модата не е просто един панталон

30 October 2021 15:47
Юлиана Дедева: Модата не е просто един панталон
Още от малка тя попада в света на красивите дрехи благодарение на своята майка. Родена в София, Юлиана Дедева наследява страстта към модата и ù позволява да превземе почти целия ù свят! Освен че има удоволствието да управлява бутици за дамско облекло, бизнесът ù я среща с Мисис България 2007, Мариана Маринова, и така се ражда едно истинско приятелство…

- Юлиана, вече над 25 години даваш своя принос за модния бизнес! Моля, разкажи ни за началото на Juli Сouture.

- Започнах да разработвам бранда Juli Сouture преди 10 години, но истината е, че това е изключителна заслуга на майка ми. Всичко започнало много отдавна, майка ми работела като аранжор на магазини за дрехи. Малко по-късно започва и собствено производство, а след това и става един от първите големите вносители на дрехи в България. Първият ни магазин е отворен още преди повече от 30 години в центъра на София на ул. „Солунска“ 11, където все още се намира. Така  че моята страст по красивите дрехи е напълно нормална. Моя собствен първи магазин открих преди 10 години, отново в София, на ул. „Нишава“ 159. Беше съвсем естествено продължение на семейния ни бизнес.

- Как би описала своя бутик?

- Пъстър и с много настроение. Старая се дрехите, които предлагам на нашите клиенти, освен да са качествени, модерни и удобни, да доставят настроение и радост. За мен това е много важно, защото понякога една жена, която не се чувства добре, лесно може да оправи деня си с една нова, красива и цветна рокля в гардероба си. Повечето дрехи, които предлагаме, са в кратки серии, което ги прави специални и индивидуални. Всяка е подбрано много лично. Лесно може да разпознаете дрехите, които предлагаме, точно по настроението, което носят, по ярките цветове и шармантната им визия. Обичам да снимам фотосесии, обикновено винаги откривам някаква приказна история и я свързвам с новите колекции. Така сме снимали рекламна кампания, вдъхновена от „Алиса в страната на чудесата, „Красавицата и Звяра“ и други.

- Известни личности предпочитат модни находки от Juli Сouture, по твои наблюдения какви са настоящите предпочитани модни тенденции от българския елит?

- Имам доста клиенти от всякакви браншове, успешни лекари, адвокати, разбира се, и звезди от шоубизнеса. Радвам се, че стилът на Juli Сouture им допада и го предпочитат както в ежедневието си, така и за специални поводи. Аз не се водя особено много от трендовете, търся дрехите, които предлага моята модна марка, да бъдат близки първо до стила на Juli. Естествено, че не бягам от модните тенденции, но няма да предложа нещо просто защото е последен писък на модата. Искам да усещам дрехите. Искам и клиентите да ги усещат. Модата не е просто един панталон, вярвам, че тя е усещане и настроение.

- И все пак какви трендове да очакваме през предстоящия сезон?

- Много съм щастлива, че тази есен в палитрата на модните тенденции за есента и зимата присъстват ярки цветове, като жълто, червено, оранжево и зелено. Не съм човек, който отрича бялото и черното, но все пак смятам, че е добре да се придаде малко повече настроение, особено в студените дни. Това може да се постигне с един жълт шал или шапка например, които да ни напомнят за прекрасните слънчеви дни от лятото и да ни топлят емоционално през зимата.

Прави ми впечатление, че ресните отново са тренд, не само при роклите, но в якета, палта, шалове и др. През този сезон има и нещо от 80-те и това е буфан ръкавът, който аз много харесвам, защото е изключително приказен.

- Като бранд подкрепяте различни светски събития. Зад какви инициативи заставате?

- Не само като бранд, но аз лично като човек винаги съм била готова да подам ръка, да помогна, затова съм се включвала и помагала в различни инициативи. Но смятам, че добротата и благотворителността не се правят, за да се изпъкне и демонстрира, те са за нас и трябва да останат в нас.

- Коя е най-хубава част от работата ти?

- Най-хубавата част е, когато видя погледите на моите клиенти, които се променят след поредното успешно модно попадение в магазина. Щастието на лицата, усмивките. Мисля, че модата има много голямо психологическо влияние върху дамите. Наистина е изключително, когато една жена без настроение влезе в магазина, а след това излезе с усмивка, заредена за нови прекрасни моменти. Това е нещото, което много харесвам в работата си.

- Кои са най-ценните поздравления, които си получавала в професионален план?

- Носителка съм на наградата „Мисис Дама“ в категория „Мода“ през 2014 г., а бутикът ми е отличен две поредни години с отличието „Бутик на годината“ от Best Brand Awards. Разбира се, много по-ценна за мен е наградата, че имаме запазени клиенти още от първия магазин. Може би това е най-голямото признание и удовлетворение.

- Как би описала личния си стил на обличане?

- Приказен. Аз обичам да се чувствам като героиня от приказка и дори и в делничния ден търся нещо, което да ми създава усещане за вълшебство, за магия, за романтика. Естествено, предвид ангажиментите ми нямам много време да се обличам с рокли и най-често съм с дънки, тениска или риза, но винаги имам някакъв аксесоар по тях, апликация с цветя или камъни. Това е моят стил. Това е усещането, което искам да оставя у моите клиенти.

- Кое е най-голямото предизвикателство пред теб като жена?

- Все още нямам семейство и деца. Като жена мисля, че най-голямото предизвикателство, което ми предстои, е да бъда майка. Това като че ли вече е на дневен ред пред мен и нямам търпение да се справя.

- По какъв начин обичаш да се отдаваш на почивка?

- Обичам да пътувам много с приятели, да откривам нови места, старая се да не повтарям дестинации, защото по света има толкова много кътчета. С ежедневната ми работа рядко успявам да пътувам, но си планирам пътешествия винаги в годината и опитвам да не пропускам.

- Смяташ ли за важно често да отделяме време за грижи за самите нас?

- Аз не съм суетна изобщо даже, но разбира се, всяка една жена обича и се старае да изглежда добре. Това също е форма за релакс и презареждане.

- Какво те вдъхнови за последно?

- Човек трябва да бъде доволен, щастлив и благодарен всеки ден. Мисля, че не трябва да търсим специално вдъхновение в нещо. Самата сутрин, че и днес си жив и добре, е достатъчно вдъхновение.

- Кое е мотото, според което искаш да живееш живота си?

- Човек, който прави другите щастливи, не може да бъде нещастен.

- С половинката ти от корицата ни Мисис България 2007 Мариана Маринова имате не само професионални отношения, но и споделяте дългогодишно приятелство. Знаем, че Мариана е невероятен професионалист, но издай ни каква е като приятел?

- Запознахме се с Мари покрай работата ни, но наистина с времето станахме близки приятелки. Много е интересна историята ни, защото тя е била клиент на нашия първи магазин още в тийнейджърските си години. Разказвала ми е, че в междучасията е тичала до магазина с приятелки да пазаруват. Ние се запознахме доста по-късно, когато тя стана клиент на моя магазин. После й предложих да започнем да снимаме фотосесии и да стане рекламно лице на бутика, и с течение на времето станахме неразделни и това се превърна в истинско приятелство. Мариана е незаменим приятел, за времето, в което сме близки, съм разбрала, че можем да разчитаме една на друга. Освен това е човек, с когото еднакво можеш да споделяш за трудностите си, но и да се забавляваш.

Интервю: Магдалена Георгиева

Стил: Juli Couture

Декорация: Милена Атанасова

Ресторант: Castello di San Marino
Старт на Sofia Fashion Week SS 2024 Старт на Sofia Fashion Week SS 2024 Моден фурор от студентски колекции
Грандиозен моден финал на Sofia Fashion Week AW23/24 Грандиозен моден финал на Sofia Fashion Week AW23/24 Собственикът на марката г-жа Маринела Арабаджиева и организаторът на Sofia Fashion Week Мария Бонева обявиха, че следващото издание ще е през март 2024
Официални тоалети и булчинска мода на втората вечер на Sofia Fashion Week AW23/24 Официални тоалети и булчинска мода на втората вечер на Sofia Fashion Week AW23/24 Великолепие и блясък изпълниха модния подиум на втората вечер на Sofia Fashion Week есен-зима 23/24
Sofia Fashion Week - три дни мода, лукс и красота Sofia Fashion Week - три дни мода, лукс и красота Huawei Watch G 4 и Global Brands на сцената на Sofia Fashion Week AW 23/24 с иновативна модна колаборация
Sofia Fashion Week се завръща през септември 2023 Sofia Fashion Week се завръща през септември 2023 Sofia Fashion Week с 11-то издание в хотел Маринела с нов формат
BgBox shop
BgBox Summer

BgBox Summer

BgBox

BgBox Youth

BgBox Youth

BgBox

BgBox Satin

BgBox Satin

BgBox

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ