НЕперфектният, но МНОГО ефикасен гид за пътуване на един блогър

 

Макар че за мен 201-а започна с много промени и вълнения, които ме държат в константно приповдигнато настроение, все още не съм планувала нито едно пътуване. Трябва да си призная обаче, че в -17 градусовите температури се замислях сериозно по въпроса. Уви, няколкото дини, които се старая да нося под една мишница, засега ме задържат на едно място и така и не ми позволиха да осъществя плановете си. Скоро обаче съм твърдо решена да променя това. С повишението на температурите се пробуждам от зимния сън, стягам всичко в един куфар и тръгвам… нанякъде. Няма значение къде. Стига да е ново, интересно и вълнуващо.

Без нито за секунда да изневерявам на блогърската си същност, винаги се старая да следвам списък със задачи и практики при събирането на багажа, за които съм сигурна, че водят до чудесни резултати, изразяващи се най-вече в това да няма нищо забравено.Тук идва моето голямо „НО!“. Но… в действителност прилежно съставеният ми списък остава някъде забравен, а аз правя всичко в последния момент, което води до пазаруване на всякакви забравени подробности (четки за зъби, чехли, хавлии, лосиони за тяло).

За да предпазя вас от участта на собствената си разсеяност, подготвям този своеобразен Travel Guide, който, ако сте достатъчно организирани и съсредоточени, ще доведе до чудесни резултати! Нека започнем от самото начало.

Стъпка 1 – Плануване
Плануването на самото пътуване е половината от удоволствието. Разглеждане на дестинации, пресмятане на разстояния, резервиране на хотели… и какво ли още не. Тази фаза, разбира се, е и най-важна и може доста да повлияе на прекарването ви. На първо място, където и да отивате, уверете се, че сте се съобразили с метеорологичните условия в избраните от вас дни. Случвало ми е през август месец в Гърция да тичам по магазините в търсене на дънки и яке, защото не спира да вали, а аз съм тръгнала само с къси панталонки, роклички и потничета. Това, че дадена дестинация има един облик в съзнанието ви, далеч не означава, че винаги е така…

Следвайте ни:
Facebook
Facebook
Google+
http://modamagazine.bg/2017/02/17/%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%B5%D1%84%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D0%B3%D0%B8%D0%B4-%D0%B7/">
Twitter