Как да се откроим сред множеството

Съветите на един от най-оригиналните модни дизайнери Кристофър Кейн.

04 January 2019 11:12
Как да се откроим сред множеството
Как да се откроим сред множествотоКак да се откроим сред множествотоКак да се откроим сред множествотоКак да се откроим сред множествотоКак да се откроим сред множествотоКак да се откроим сред множествотоКак да се откроим сред множествотоКак да се откроим сред множествотоКак да се откроим сред множествотоКак да се откроим сред множествотоКак да се откроим сред множествотоКак да се откроим сред множествотоКак да се откроим сред множеството


Вижте съветите на един от най-оригиналните модни дизайнери Кристофър Кейн, за да сте винаги стилни и да изненадвате околните с изтънчен вкус

Когато една жена носи “Кристофър Кейн“, тя не прилича на никоя друга и изглежда уникално сред множеството от черни рокли или джинси и ризи в стаята. Може да е заради избора на ярко неонов цвят или заради необичайната бъркотия от дантели, пера и украшения, а може да е просто заради поведението, с което сякаш казва Не-Ме-Интересува-Какво-Мислиш, защото тя вече знае, че изглежда невероятно. „Това е разковничето. Нашите неща са като антитеза на униформата. Толкова много хора са предсказуеми, но защо човек би искал да бъде такъв при избора си на дрехи?“, обяснява Кейн, докато си пием аперола в един бар близо до студиото му в Лондон.

Роденият в Шотландия Кристофър и сестра му Тами, която е негов партньор в компанията, са всичко друго, но не и предсказуеми. През 11-годишната си кариера те ни съблазняваха с леопардови принтове, райета и карета, плетива, ламе, чехли с различни по ширина ленти и дори с болтове и гайки много преди някой друг дизайнер дори да си е помислил да ги ползва, а понякога и доста преди купувачите да са готови за тях. „Бързо се паля“, признава Кейн, който е известен с многото си иновативни и нестандартни идеи във всяка колекция. Той добавя, че: „Понякога на клиента му отнема няколко години, докато се ориентира във всяка нова концепция, а всеки сезон е пълен с много нови идеи, така че сега преглеждаме някои неща от архива, за да ги преработим и да ги представим по наш начин“.

На вечерното галапредставяне в чест на 75-годишната японска дизайнерка Рей Кавакубо през май Кейн облече приятелката си – холандския модел Лара Стоун, в къса черна дантелена рокля, украсена със златни пръстени. Създаването ѝ е вдъхновено от първата колекция на Кейн, по време на чието представяне Стоун за първи път дефилира на подиума. „Рей обичаше тази колекция, така че роклята е много подходяща за нейното тържество“, казва Кейн. И добавя: „Беше различна от мнозинството, защото беше къса. Всички останали бяха приели дрескода толкова сериозно, че бяха облечени в рокли до земята. Честно, не знам колко много рокли настъпих и почти скъсах, докато се разхождах сред гостите на партито“. Стоун беше от най-добре облечените жени тази вечер, като изглеждаше добре и съвременно на фона на всички останали. Всъщност Кейн не разчита на известните модели да представят колекциите му, а предпочита „онези брилянтни, мършави, още непознати малки момичета“, както ги нарича самият той. „Работим с нашия кастинг директор Ръсел Марш от самото начало и той ме научи на много неща, за да мога наистина да разпозная кое е нашето момиче. Тя е истински човек с реални намерения и има характер, независимо дали е облечена в тениска за 175 паунда, или в рокля за 10 000“, обяснява Кейн. Тя е също така момичето, което най-много се забавлява на партито, и е човекът, за когото ще си спомняте, след като се приберете у дома. Тук Кристофър Кейн споделя своите правила, с които да се откроявате сред множеството:

Правило 1: Можете да носите нещо артистично или да се опитате да сте готини, но преди това се убедете, че дрехата е красива

Правило 2: Носете това, което искате, и не слушайте какво ви казват другите

Правило 3: Никога не се страхувайте да бъдете различни.

Израснах сред колекциите на Кристиан Лакроа, Хелмут Ланг, Джани и Донатела Версаче и те всичките бяха толкова отличителни. Когато се занимавах с магистратурата си в Central Saint Martins, не работех в студиото на колежа, защото гледаха снизходително на моите къдрици, дантели и къси рокли, докато те правеха неща като тези на Марджела или Ланг. Когато показах на курсовата си директорка Луиза Уилсън моя рокля в красив телесен цвят, тя каза: “Това е направо страхотно, направи още 6“. Винаги съм знаел, че това е правилното за мен, и не исках да правя това, което правят всички останали.

Правило 4: Бъдете истински.

Голяма част от модата, която виждаме по социалните медии, не е реална. Очевидно е, че някой, който си сменя тоалетите по 4 пъти на ден по време на седмицата на модата, получава пари за това. И не мисля, че това е правилно, защото индустрията се представя по грешен начин. Сред тези парадиращи хора вие загубвате онези, които наистина имат добър стил и обичат това, което носят. Това наистина ме притеснява. Нарцисизмът е най-голямото проклятие в нашия живот. Искам да бъда истински, така са ме възпитали и това ми харесва.

Правило 5:  Изненадайте хората.

Защо ще искате да изглеждате като всички останали? Не искам да се съобразявам и да правя дрехи, които съм виждал преди. Струва ми се, че в днешно време повечето дизайнери просто са станали малко по-мързеливи, и това е скучно. От нас се очаква да сме креативни. Искам да проектирам неща, които са напълно неочаквани, и момичетата да ги носят, защото иначе всички ще изглеждаме по един и същи начин.

Правило 6: Няма такова нещо като лош вкус.

Не мисля, че някой знае какво е добрият или лошият вкус. Ако дизайнерите не се намесват и не променят възприятията, тогава къде е новото? Къде е тръпката от купуването на нещо ново и носенето му? Всички имаме нужда от това модата да стане отново вълнуваща.

Правило 7: Обличай се!

Невероятно е чувството да гледам как 5-годишната ми племенница носи роклята си на принцеса. Когато видиш дете, което толкова много се радва на дрехите, ти запомняш това вълнение. Искам да създам дрехи, които да карат хората да се чувстват по същия начин.

Правило 8: Никога не се вземайте твърде насериозно!

Когато бяхме тийнейджъри, сестра ми Тами винаги носеше дрехи на Хелън Стори и Катрин Хамнет, а мен ме има на снимка, на която от главата до петите съм облечен в яркооранжево рипсено кадифе от Benetton. Мислехме, че сме страхотни и адски готини, но никога не сме се вземали насериозно, защото, ако го направиш, веднага ще се намери някой шотландец, който да те приземи и да те сложи на мястото ти. Хората се грижат да не се държиш така, сякаш си по-добър от другите. Обичайте това, което носите, но недейте да се надува
Жегата не прощава на никого! Жегата не прощава на никого! Как да се справим с нея?
Amazon the Drop Amazon the Drop Невиждано досега и може би никога повече
Спанакът се справя с излишните килограми и нервите Спанакът се справя с излишните килограми и нервите Зелените листа са перфектни за салати, супи и пюрета
Бисерите на Мегън Фокс Бисерите на Мегън Фокс 8 странни цитата от сексапилната актриса
Жегата е тук! Жегата е тук! Можем да се справим с нея в офиса
AVÈNE СЕРИЯ DERMABSOLU
СЕРИЯ DERMABSOLU
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ