Jet-Set Society

Съвременните бохеми

10 January 2019 17:29
Jet-Set Society
Jet-Set Society Jet-Set Society Jet-Set Society Jet-Set Society Jet-Set Society Jet-Set Society Jet-Set Society Jet-Set Society Jet-Set Society Jet-Set Society Jet-Set Society Jet-Set Society Jet-Set Society Jet-Set Society
Прочетете повече за:
fashion style world jet-set
Уикенд в Кан, частен самолет до Милано, модно ревю в Париж и цяла седмица в Аспен – светът е в краката на тези, които знаят как да живеят и имат възможност да си го позволят

През  1960 г. се появява противоречивият филм La Dolce Vita на Федерико Фелини, който всява смут сред аудиторията. Реакциите на зрителите са толкова полюсни, че за лентата е трудно да се даде акуратна оценка. Някои го обожават, определяйки го като истинско произведение на изкуството. Други го намират за глупав и повърхностен, твърдейки, че героите сами си измислят проблеми и се отдават на ненужни капризи. Любов, секс, пари, пиянство, драма, предателство, опиянение… филма си има всичко. И за първи път вдига завесата на мистериозното Jet-Set Society, увековечавайки това елитно течение завинаги, но и оставяйки лек горчив привкус на завист у зрителите.

Какво е Jet-Set Society? Най-лесният отговор би бил – група млади, красиви и богати хора, които пътуват по света и се наслаждават на луксозен живот. В действителност обаче терминът придобива съвсем различни измерения. Не си представяйте Парис Хилтън, клана Кардашиян или някоя подобна медийна звезда да бъде в тяхното обкръжение. Достъпът на парадиращите с богатството си риалити (и други) известни личности до ексклузивния кръг на богатите и красиви джет-сетци е забранен.  От части защото днес отразяването на живота им в медиите е нежеланo и ненужно, макар в самото си начало Jet-Set да печелят популярност именно благодарение на папараците, които ги очакват пред всеки клуб.

Но най-вече защото се изискват определени качества, за да бъдеш част от този свят. Не всеки втори новоизлюпен богаташ с дебел портфейл и скандално държание може да участва в това ексклузивно общество. Неговите представители са младежи с отлични маниери, високо образование, получено в най-елитните колежи по света, възпитание в любов към естетически красивото и изтънчения вкус. Тук не става въпрос за събиране на всичко най-лъскаво и ново на едно място. Не! Високият естетизъм, познанието на значението на изкуството, на екзотичните кухни и култури дава неспирен поток от интересни теми за разговори и удовлетвореност от присъствието в подобна компания. Голяма част от тези млади бохеми са част от кралски династии, други са наследници на някои от най-богатите фамилии. Но всички те имат високи финансови възможности и знаят най-добрия начин да ги оползотворяват.

Тук не става въпрос за парадиране с дрехи, аксесоари, коли, къщи… това са неща, които притежават изначално и не изпитват неистова нужда непрекъснато да показват. По-скоро имам предвид… съботно парти до малките часове на деня на яхта в Кан, неделен коктейл в Монако, модно ревю в Париж, а след това цяла седмица в планинска хижа в Аспен. Между другото точно заради тази възможност да пътуват от град в град за различни прищевки и събития се появява и името Jet-Set, идвайки от основния начин за придвижване на младите бохеми – с частни джет самолети. Плануване няма. Живее се за мига. В клубовете платинената кредитна карта е с непрестанно отворена сметка зад бара, а в хотелите рум-сървизът е на разположение във всеки момент от денонощието. „Ние сме във вихъра си, знаем къде да отидем, имаме билети за среднощното шоу” – се пее в известната песен The Jet-Set на Alphaville.

Jet-Set Society не е клуб, в който се кандидатства. Това е начин на живот. През годините редица филми и продукции са се опитвали да покажат този лайфстайл по възможно най-интересния и пикантен начин. За последните няколко години може би най-известният пример за сериал, който се базира на тази идея, е Gossip Girl („Клюкарката”). Макар в лентата основната сюжетна линия да е друга, тя разглежда ежедневието на отбран кръг млади представители на високия клас в Манхатън, които още от гимназията имат този фриволен и луксозен начин на живот.

С течение на времето понятието Jet-Set Society претърпява доста промени заедно с промяната на света, който модерните бохеми обитават. Днес представителите му често са абсолютни трендсетъри в социалните мрежи като Instagram, Facebook и Twitter, където споделят изумителни кадри от най-различни екзотични дестинации и шумни партита. И макар днес животът им доста да се различава от уловения от Федерико Фелини, той остава силно ексклузивен и недостъпен за абсолютно всеки. Това е едно общество с неписани правила, от което да бъдеш част, е въпрос на самоусещане. „Това да бъдеш част от Jet-Set Society е като да бъдеш поканен на хиляда ексклузивни партита и всички едновременно!”

 

 

 
Жегата не прощава на никого! Жегата не прощава на никого! Как да се справим с нея?
Amazon the Drop Amazon the Drop Невиждано досега и може би никога повече
Спанакът се справя с излишните килограми и нервите Спанакът се справя с излишните килограми и нервите Зелените листа са перфектни за салати, супи и пюрета
Бисерите на Мегън Фокс Бисерите на Мегън Фокс 8 странни цитата от сексапилната актриса
Жегата е тук! Жегата е тук! Можем да се справим с нея в офиса
AVÈNE СЕРИЯ DERMABSOLU
СЕРИЯ DERMABSOLU
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ