Омега баланс

Да намалим възпаленията е с диета

14 May 2019 15:14
Омега баланс
Омега балансОмега балансОмега баланс
„Най-лесният начин да намалиш възпаленията е с диета”, казва д-р Перикон, създател на популярната тридневна противовъзпалителна диета. Рафинираните и обработени храни влошават положението, „ако разчитаме на тях като основни и приемаме голямо количество“. „Важна е модерацията.” Малките промени правят огромна разлика. Например правилните мазнини са не само полезни, но и успокояват възпаленията. Омега-3 е истински герой при потушаване на внезапните раздразнения и същевременно поддържа здравето на сърцето и нервната система. Ще намериш тези „добри мазнини” в ядките, тъмнозелените зеленчуци, пълнозърнестите култури и рибата. Все пак не всичко омега е полезно. Голямото количество омега-6 в зеленчуковото олио (слънчоглед, слънчогледови зърна и царевица), рафинираните въглехидрати и червеното месо влошават състоянието на артериите и отключват възпалителна реакция. А това може да доведе до коронарно сърдечно заболяване. Според университета в Мериленд типичният начин на хранене на съвременния човек включва до 25 пъти повече омега-6, отколкото омега-3. Готвим с тях и са широко разпространени във фастфуд и пакетираните храни, което прави балансирането трудна задача (цели се отношението да е 1:5 омега-6 към омега-3). Простите промени като преминаването към органично месо или месо от тревопасни помага, тъй като съдържа повече омега-3, отколкото зърненото месо. И докато противовъзпалителната диета започва с това, какво ядеш, как приготвяш храната, е още по-важно. Високите температури при гриловане и пържене унищожават омега-3, така че печенето, готвенето на пара и варенето са много по-добри варианти. Температурите повлияват и на мазнината, с която готвиш, особено ако е зехтин, тък като ниските му нива на омега-3 се унищожават. Запази го за студените ястия, като съставка в дресинг и готви с масло от рапица, което е по-устойчиво и богато на омега-3.
Ноа Сайръс представи новото си EP Ноа Сайръс представи новото си EP THE END OF EVERYTHING включва 8 трака
Смеете ли да влезете в „Кулата на шутовете“ Смеете ли да влезете в „Кулата на шутовете“ Нов роман от автора на феномена „Вещерът“ - Анджей Сапковски.
Алан Уокър сбъдна мечтата си за проект с Ханс Цимер Алан Уокър сбъдна мечтата си за проект с Ханс Цимер “Time” (Alan Walker Remix) е първият издаден официален ремикс на композиция на Цимер.
„Без сълзи“  с музиката на Б.Т.Р.  „Без сълзи“ с музиката на Б.Т.Р. „Фотографски дневник“ на групата е шестият сингъл от албума „Невидими стени“ 
Джон Леджънд обединява виртуално фенове от цял свят Джон Леджънд обединява виртуално фенове от цял свят Изпълнителят обяви 19 юни за премиерна дата на седмия си студиен албум – BIGGER LOVE
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ