#OOTD отблизо

Тънкостите в занаята

01 November 2019 11:21
#OOTD отблизо
Източник: Revtag

Винаги когато разглеждаме фийда си в Инстаграм, попадаме поне на една или две #OOTD снимки. Това в момента е един от най-популярните хаштагове в платформата с цели 282 милиона използвания. Съкращението идва от „Outfit Of The Day” и се използва като fashion inspo от повечето хора в Инстаграм, които търсят своето модно вдъхновение. Преди основните ползватели са били инфлуенсъри, модели, фотографи и дизайнери, но е все по-популярен и сред останалите потребители. Така е лесно да покажеш своя собствен стил в интересни снимки, където основна роля заемат дрехите.


            Хубавото на тези „модни“ кадри е, че не е нужно да са заснети от фотограф или с професионален фотоапарат. Най-често са набързо щракнати в огледалото или в движение, вървейки по улицата, което им вдъхва и живот. Има няколко важни неща, на които е хубаво да обърнем внимание, когато става въпрос за най-креативна #OOTD снимка.

            Трябва дрехите ни да бъдат уловени до най-малките детайли – пръстените, часовника, копчетата, обувките. Не е нужно да бъдем облечени в нещо специално. Нарича се outfit of the day с причина – да покажем различните неща, които реално слагаме, когато отиваме на работа, на разходка, на някое събитие, дори на излет в планината. В случая хубавото е, че хората могат да черпят вдъхновение за своето облекло от нашите всекидневни дрехи и да открият нов стил, в който искат да се видят.

            Фонът за #OOTD снимките е от изключително значение. Ако искаме нашите дрехи да бъдат звездата на снимката, е нужно да сме сигурни, че няма нещо друго да бъде под светлините на прожекторите. Трябва нещата зад нас да позволят ние да бъдем на преден план и да не разсейват погледа. Разбира се, никой не говори да застанем пред бяла стена, но все пак трябва да не е нещо многоцветно, което да изпъква пред облеклото ни. Важното е да контрастира с облеклото ни. Така ще се радваме на пъстър фийд и забележими аутфити, чиито детайли лесно се забелязват.

            Другото нещо, което превръща един кадър в перфектната #OOTD снимка е фотографът. Важното е да знае как трябва да застане, откъде идва светлината, на кое да наблегне. Ако обективът е максимално приближен, ще можем да запечатаме цялостната визия, материите, аксесоарите, включително грима. А хванем ли прословутия golden hour, сме на крачка по-близо до мечтания #OOTD кадър.

            Да запечаташ облеклото си на снимка и да му вдъхнеш усещане, което да предаде на аудиторията никак не е лесно. Но е една от любимите снимки на повечето инфлуенсъри в Инстаграм и има защо. #OOTD кадъра, от който наистина ще останем доволни има не един компонент, много обмисляне и в същото време изглежда като най-небрежната снимка, направена минути след като излезем.


Сега ще споделим с вас някой от любимите ни #OOTD снимки, пози и аутфити, от които да черпите вашето вдъхновение и да разнообразите Инстаграм фийда си с няколко такива кадъра. Само не забравяйте хаштага.
Текст: Борис Стоянов 
@Revtag 
Ноа Сайръс представи новото си EP Ноа Сайръс представи новото си EP THE END OF EVERYTHING включва 8 трака
Смеете ли да влезете в „Кулата на шутовете“ Смеете ли да влезете в „Кулата на шутовете“ Нов роман от автора на феномена „Вещерът“ - Анджей Сапковски.
Алан Уокър сбъдна мечтата си за проект с Ханс Цимер Алан Уокър сбъдна мечтата си за проект с Ханс Цимер “Time” (Alan Walker Remix) е първият издаден официален ремикс на композиция на Цимер.
„Без сълзи“  с музиката на Б.Т.Р.  „Без сълзи“ с музиката на Б.Т.Р. „Фотографски дневник“ на групата е шестият сингъл от албума „Невидими стени“ 
Джон Леджънд обединява виртуално фенове от цял свят Джон Леджънд обединява виртуално фенове от цял свят Изпълнителят обяви 19 юни за премиерна дата на седмия си студиен албум – BIGGER LOVE
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ