HAUSER направи соло дебют с албума си Classic

13 February 2020 11:37
HAUSER направи соло дебют с албума си Classic
HAUSER направи соло дебют с албума си ClassicHAUSER направи соло дебют с албума си Classic
След концерти в разпродадени арени в цял свят като едната половина от световноизвестното дуо 2CELLOS, HAUSER прави следваща крачка във вече успешната си кариера с релийза на дебютния си солов албум CLASSIC. Той съдържа едни от най-обичаните класически мелодии писани някога, всяка от които HAUSER внимателно преаранжира за чело. Излезе и ново музикално видео към песента Air on a G String, заснето в Будапеща, в което можем да видим брилянтното изпълнение на челиста на класика от Бах.
След премиерата на Classic, HAUSER отново тръгва на международно турне, на което ще изпълнява най-новия си албум и други любими класически произведения, акомпаниран от пълен оркестър, в градове като Париж, Лондон, Берлин, Милано, Будапеща, Киев и др. HAUSER обяви и турне в Северна Америка през юли, с концерти в театър Orpheum в Лос Анджелис и в The Kennedy Center, Вашингтон, с Националния симфоничен оркестър. 

„Лесно е“, споделя HAUSER, когато описва Classic. „Това са най-красивите, най-романтичните мелодии, писани някога в класическата музика от най-великите композитори, изсвирени на чело – най-красивият и романтичен инструмент от всички“. Не можем да го виним, че нарича всяка една от композициите в Classic „най-емблематична“ или „най-красива“ или „най-романтична“, защото те са точно такива. Работейки заедно с аранжора Робин Смит и продуцента Ник Патрик, HAUSER адаптира тези вечни композиции на чело, като ги оставя да зазвучат като никога досега, с помощта на Лондонския симфоничен оркестър.

За безвремието в Classic допринася водещото произведение от албума, а именно интерпретация на шедьовъра „Лебедово езеро“ на Чайковски, което HAUSER представя заедно с ослепително видео. „Лесен избор. Не мисля, че има дори един човек, който не е чувал мелодията и не би я разпознал. В момента, в който я чуеш, си казваш – „А да, балет, Чайковски. Мелодията е емблематична. И обичам по какъв начин разгръща челото с оркестър, когато свирят мелодията заедно. Същото важи и за откъса на „Лешникотрошачката“ на Чайковски“, коментира HAUSER.

Историята на челиста започва като малко дете в Пула, Хърватия, което остава така приковано от звука на челото, че събира каквото може около себе си, за да изработи сам инструмента, надявайки се да успее да научи как работи и да повтори магическото звучене. Нетърпеливостта му да се научи да свири на чело надделява и оттогава, динамичният млад челист се изстрелва към славата като едната половина на музикалната сензация 2CELLOS. С издаването на Classic HAUSER успява да сбъдне може би най-голямата музикална мечта на малкото момче от Хърватия.

„От това има нужда светът в момента – тези мелодии, тази музика, изпълнена от душа и сърце на чело“, заключва HAUSER. „Чувствам, че съм на мисия, защото този свят полудя по толкова различни начини. Надявам се да мога да докосна и да достигна до колкото се може повече хора. Смятам, че с Classic мога да го постигна.“

Фото кредит
: Roger Rich

Classic траклист:
 1. Swan Lake
 2. Rachmaninov Second Piano Concerto
 3. Caruso
 4. Air on a G String
 5. The Nutcracker Suite
 6. Concerto for Clarinet
 7. Nocturne in C Sharp
 8. Intermezzo (Cavalleria Rusticana)
 9. River Flows in You
 10. Lascia Ch'io Pianga
 11. The Lonely Shepherd
 12. Piano Concerto No. 21
 13. Nocturne
 14. Nessun Dorma
 15. Lacrimosa
 16. Adagio for Strings
БГ Радио изненада Цвети Пиронкова БГ Радио изненада Цвети Пиронкова Дидо и Митко Кърнев от D2 отправиха специален музикален поздрав към Цвети.
„Опасни слухове” от Елин Хилдебранд „Опасни слухове” от Елин Хилдебранд Сблъсък на приятелството с любовта и утехата на сигурността с разрушителната сила на мълвата...
Как се отразява вана с мляко на кожата ви Как се отразява вана с мляко на кожата ви И кои звезди се възползват от ползите
„Фреди Меркюри: Биография” от Лора Джаксън „Фреди Меркюри: Биография” от Лора Джаксън Историята на краля със звезден глас...
 „Последният дуел”, който привлече вниманието на Ридли Скот „Последният дуел”, който привлече вниманието на Ридли Скот В мащабното изследване на Дейв Егърс, базирано върху удивителен реален случай, средновековна рицарска драма достига и до български земи.
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ