Непринудеността на Chanel

Непринудеността на Chanel
Прочетете повече за:
chanelrunwayhaute couture 2020

Viard не спира да говори за свободата и я асоциира с къдриците, които се веят, докато яздим кон. Тази идея тя пресъздава в колекция от нечувани, описващи женското тяло детайли, които в същото време обхващат собствените прагматични инстинкти на Viard за удобен, непокорен, неподправен блясък. Виждаме го в походката на всеки един от моделите, които вървят с такава увереност по леда на обичайното за Chanel място - Grand Palais.

Резултат с изображение за „chanel fall winter 2020“
Chanel, есен/зима 20/21, Google Images

Viard черпи своето вдъхновение от снимка от края на 80-те години на Карл Лагерфелд и неговата някогашна муза Анна Пиаджи. В този образ Пиаджи е с шапка в Венеция, а Лагерфелд носи сако и жилетка с шалче от черна коприна и чифт здрави обувки за езда - изображение, което за Viard представлява "Силна романтика". Към това се стреми и с грим визията. 

Дизайнерката реинтерпретира ботушите на Lagerfeld и ги оформя убеждаващо с всеки отделен тоалет в колекцията от 72 визии, от плътно плетени жилетки, носени с изрязан бял вечерен памук и мини шорти до кройки от черно кадифе в силуети на вечерни рокли. Засъжаление виждаме шапката за езда единствено в една от визиите на подиума. Би била много добро подобрение и на доста от останалите, уви. 

На фона на всички визии, които крещят "увереност" се появи е една, която спокойно може да получи приз за "Най-лош стайлинг". Няма как да я подминем! Въпреки кожените baggy панталони с капси стил fast fashion в някои от визиите (нещо, което преспокойно можем да открием в серията магазини Inditex), това тук тотално ни отнема вниманието и ни кара дори да харесваме baggy нотката в Chanel. 

Резултат с изображение за „chanel fall winter 2020“
Chanel, есен/зима 20/21, Google Images

Но да се върнем на мотивът за коня, който се появява в дантела, изтъкана с повтарящ се образ и по-фино в ивици, които подсказват сатенените ленти от коприна на жокея, прибрани в ръкавите на туитово яке или палто. Този детайл е вдъхновен от невероятното откритие, направено наскоро от архивните силуети на Chanel. Страстта на Габриел „Коко“ Шанел към конни надбягвания очевидно започва с романса й с дръзкия Бой Капел, а в крайна сметка и тя самата притежава състезателни коне. Розовият състезателен цвят на Коко Шанел се появи в колекцията заедно с бледо зелено, единствените цветове в строгата палитра от черно и бяло, встрани от бижутата, които самата Шанел обичаше и която Viard отново възвърна.

">

По време на шоуто някои момичета излязоха по двойки или групи от по три и беше завладяващо да ги видим как се усмихват една на друга и вървят ръка за ръка, носещи непретенциозни кройки, с които сякаш са излезли без никакви усилия от гардеробните си и се отправят на разходка, бъбрейки за последните светски теми. Изненадващ ход, Viard, поздравления!


Резултат с изображение за „chanel fall winter 2020“
Chanel, есен/зима 20/21, Google Images 
Театър, висша мода и екзотика на втората вечер на Sofia Fashion Week SS 2022 Театър, висша мода и екзотика на втората вечер на Sofia Fashion Week SS 2022 Невиждано досега, предпремиерно Театър "Възраждане" и дизайнерът Мира Бъчварова показаха костюмите от постановката "Алиса в страната на чудесата"
Градска мода и шик на първата вечер на Sofia Fashion Week SS 2022 Градска мода и шик на първата вечер на Sofia Fashion Week SS 2022 Десетото юбилейно издание на Седмицата на модата в София стартира с ревюта на дизайнери и брандове в стил градска мода
Sofia Fashion Week с десето юбилейно издание Sofia Fashion Week с десето юбилейно издание Sofia Fashion Week SS 2022 се завръща в пълния си блясък - 30 - 31 март в зала EFE хотел Маринела
Пътуване във времето с Code Fashion Awards 2022 Пътуване във времето с Code Fashion Awards 2022 Церемонията на модните награди на Code Fashion TV подкрепи три социални каузи
Дълготраен дерма ефект Дълготраен дерма ефект Стратегии за грижа за кожата ни в днешната COVID-19 реалност
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ