Inditex за загубите след затворените обекти

Inditex за загубите след затворените обекти

Собственикът на Zara затвори 3 785 магазина в световен мащаб, след като пандемията на коронавирусът изпрати продажбите към загуба.

Испанската група Inditex, която е собственик на Zara, както и Pull & Bear и Bershka, заяви, че е била принудена временно да затвори магазини в 39 държави, след като Covid-19 е оказал "много значително влияние" върху продажбите.Групата магазини временно затвори всички свои обекти в Испания, след като страната влезе в извънредно положение миналата събота. Повечето магазини в Китай остават отворени, следвайки указанията на местните здравни власти.

Продажбите за модния гигант за бърза мода спаднаха с 24,1% в световен мащаб през първите две седмици на март, когато влезе в сила първият кръг от затваряне на магазини. Inditex заяви, че е твърде рано да се определи силата на ефектът на вируса върху бъдещите приходи.

Досега Inditex отчита $ 287 млн. (263 млн. паунда) от удара, тъй като запасите му за пролетния сезон сега струват по-малко от преди.Компанията казва в свое изявление пред медиите: "Тъй като Covid-19 се е разпространил по целия свят, ние въвеждаме и прилагаме процедурите, необходими за предотвратяване на предаването на вируса, затваряйки магазините при необходимост в определени райони, като оставаме на линия, сътрудничейки си изцяло със здравните власти".

„Първоначално колекциите пролет/лято бяха много добре приети от нашите клиенти през февруари. Въпреки това, глобалното разпространение на Covid-19 оттогава оказва влияние на определени пазари.“Търговците на дребно се борят да се справят с рязкото отпадане на продажбите, тъй като хората си стоят у дома и се самоизолират, за да спрат разпространението на вируса.

Правителството на Обединеното кралство обяви пакет от заеми и безвъзмездни средства в размер на 350 милиарда паунда във вторник, за да помогне на секторите, които са най-засегнати от мерки за социално дистанциране, но бизнес групите заявиха, че е необходима повече помощ.Актуализацията на Inditex отчете спад в продажбите и приходите за годината до 31 януари. Нетните продажби пък нараснаха с 8 на сто до 28,3 млрд. евро (25,9 млрд. Британски лири), до голяма степен благодарение на 23-процентния скок в онлайн продажбите.
Театър, висша мода и екзотика на втората вечер на Sofia Fashion Week SS 2022 Театър, висша мода и екзотика на втората вечер на Sofia Fashion Week SS 2022 Невиждано досега, предпремиерно Театър "Възраждане" и дизайнерът Мира Бъчварова показаха костюмите от постановката "Алиса в страната на чудесата"
Градска мода и шик на първата вечер на Sofia Fashion Week SS 2022 Градска мода и шик на първата вечер на Sofia Fashion Week SS 2022 Десетото юбилейно издание на Седмицата на модата в София стартира с ревюта на дизайнери и брандове в стил градска мода
Sofia Fashion Week с десето юбилейно издание Sofia Fashion Week с десето юбилейно издание Sofia Fashion Week SS 2022 се завръща в пълния си блясък - 30 - 31 март в зала EFE хотел Маринела
Пътуване във времето с Code Fashion Awards 2022 Пътуване във времето с Code Fashion Awards 2022 Церемонията на модните награди на Code Fashion TV подкрепи три социални каузи
Дълготраен дерма ефект Дълготраен дерма ефект Стратегии за грижа за кожата ни в днешната COVID-19 реалност
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ