Бърнаут?

03 April 2020 09:44
Бърнаут?

Бърнаута е състояние, при което човек просто блокира, натоварен е на максимум и усеща, че „прегрява“. Това състояние е съвсем нормално за човек, който е силно ангажиран, който поема много задачи или просто е силно притеснителен в изпълнението на всичко в срок.

По-долу ще намерите лесни съвети как да се опитате да преборите това състояние и да продължите към нормалния начин на живот.


1. Вземете топъл душ

След изморителен ден приберете се вкъщи и вземете топъл, за предпочитане дори горещ душ или вана. Опитайте се да се отпуснете и да изкорените цялата негативна енергия, която сте събрали. След това облечете чисти дрехи и си легнете.


2. Наспете се добре

Сънят е много важен и особено разтоварващ, както за тялото, така и за ума. След горещия душ изпийте една чаша чай и се отправете към леглото за сън. Избягвайте да използвате технологии преди да заспите. По този начин ще разтоварите ума си и ще спите по-спокойно.


3. Спортувайте

Движението трябва да присъства в ежедневието на всеки. Редовният спорт влияе добре освен на физическото здраве, то и на психическото. За да избегнете състояния на прегряване спортувайте, а ако вече сте на прага на бърнаут – пак спортувайте.


4. Обадете се на приятел/близък

Ако се чувствате, че имате някаква тежест, която искате да споделите, то обадете се на някой ваш приятел или близък, който ще ви изслуша. Споделянето прави проблема по-малък и този ваш човек може да ви даде подкрепата, която ви е нужна, както и подходящ съвет.


5. Хапнете нещо вкусно

Храната може да влияе на емоциите, затова може да си позволите да сготвите нещо вкусно, което много обичате, а ако кулинарните умения не са ви от най-добрите, то просто си вземете някой снакс. Важно е да не прекалявате с количеството!


6. Отделете време за себе си

Трябва да обръщате внимание на себе си несъмнено. Помните ли как си казвахте, че чакате удобен момент за някоя книга? Или пък много ви се иска да рисувате или да творите нещо с ръцете си? Сега е идеалния момент, действайте смело! Творете, четете или си направете разкрасителни процедури.


7. Подишайте чист въздух

Най-ефективното решение е да оставите технологиите вкъщи, вземете кучето и излезте на разходка из парка или гората. Вслушайте се в песните на птичките, на тишината, на чистотата. Излезте навън за поне час и след това ще усетите как ще се чувствате много по-спокойни и енергични.

Грандиозен моден финал на Sofia Fashion Week AW23/24 Грандиозен моден финал на Sofia Fashion Week AW23/24 Собственикът на марката г-жа Маринела Арабаджиева и организаторът на Sofia Fashion Week Мария Бонева обявиха, че следващото издание ще е през март 2024
Официални тоалети и булчинска мода на втората вечер на Sofia Fashion Week AW23/24 Официални тоалети и булчинска мода на втората вечер на Sofia Fashion Week AW23/24 Великолепие и блясък изпълниха модния подиум на втората вечер на Sofia Fashion Week есен-зима 23/24
Sofia Fashion Week - три дни мода, лукс и красота Sofia Fashion Week - три дни мода, лукс и красота Huawei Watch G 4 и Global Brands на сцената на Sofia Fashion Week AW 23/24 с иновативна модна колаборация
Sofia Fashion Week се завръща през септември 2023 Sofia Fashion Week се завръща през септември 2023 Sofia Fashion Week с 11-то издание в хотел Маринела с нов формат
Summer Fashion Weekend 2023 - мода на брега на морето Summer Fashion Weekend 2023 - мода на брега на морето Марина Диневи се превръща в моден подиум за 5-та поредна година
BgBox shop
BgBox Satin

BgBox Satin

BgBox

BgBox Summer

BgBox Summer

BgBox

BgBox Youth

BgBox Youth

BgBox

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ