Бърнаут?

03 April 2020 09:44
Бърнаут?

Бърнаута е състояние, при което човек просто блокира, натоварен е на максимум и усеща, че „прегрява“. Това състояние е съвсем нормално за човек, който е силно ангажиран, който поема много задачи или просто е силно притеснителен в изпълнението на всичко в срок.

По-долу ще намерите лесни съвети как да се опитате да преборите това състояние и да продължите към нормалния начин на живот.


1. Вземете топъл душ

След изморителен ден приберете се вкъщи и вземете топъл, за предпочитане дори горещ душ или вана. Опитайте се да се отпуснете и да изкорените цялата негативна енергия, която сте събрали. След това облечете чисти дрехи и си легнете.


2. Наспете се добре

Сънят е много важен и особено разтоварващ, както за тялото, така и за ума. След горещия душ изпийте една чаша чай и се отправете към леглото за сън. Избягвайте да използвате технологии преди да заспите. По този начин ще разтоварите ума си и ще спите по-спокойно.


3. Спортувайте

Движението трябва да присъства в ежедневието на всеки. Редовният спорт влияе добре освен на физическото здраве, то и на психическото. За да избегнете състояния на прегряване спортувайте, а ако вече сте на прага на бърнаут – пак спортувайте.


4. Обадете се на приятел/близък

Ако се чувствате, че имате някаква тежест, която искате да споделите, то обадете се на някой ваш приятел или близък, който ще ви изслуша. Споделянето прави проблема по-малък и този ваш човек може да ви даде подкрепата, която ви е нужна, както и подходящ съвет.


5. Хапнете нещо вкусно

Храната може да влияе на емоциите, затова може да си позволите да сготвите нещо вкусно, което много обичате, а ако кулинарните умения не са ви от най-добрите, то просто си вземете някой снакс. Важно е да не прекалявате с количеството!


6. Отделете време за себе си

Трябва да обръщате внимание на себе си несъмнено. Помните ли как си казвахте, че чакате удобен момент за някоя книга? Или пък много ви се иска да рисувате или да творите нещо с ръцете си? Сега е идеалния момент, действайте смело! Творете, четете или си направете разкрасителни процедури.


7. Подишайте чист въздух

Най-ефективното решение е да оставите технологиите вкъщи, вземете кучето и излезте на разходка из парка или гората. Вслушайте се в песните на птичките, на тишината, на чистотата. Излезте навън за поне час и след това ще усетите как ще се чувствате много по-спокойни и енергични.

Code Fashion Awards 2023 Code Fashion Awards 2023 Мода и диамантен блясък
Трансформация на тялото Трансформация на тялото Новогодишни решения
Code Fashion Awards  с бляскаво 5-то издание Code Fashion Awards с бляскаво 5-то издание Наградите на единствената българска модна телевизия Code Fashion TV ще се проведат на 26 януари 2023
Как прекарват време сред природата българките? Как прекарват време сред природата българките? Fjällräven проведе проучване сред 500 жени в България за техните предпочитания при избора на екипировка и как я използват най-често...
BgBox shop
BgBox Summer

BgBox Summer

BgBox

BgBox Youth

BgBox Youth

BgBox

BgBox Satin

BgBox Satin

BgBox

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ