5 неща, които да направим преди заспиване

04 May 2020 11:50
5 неща, които да направим преди заспиване
Прочетете повече за:
сънрутинавечер
Заспиването не винаги е лесно, а на сутринта все се чувстваме изморени все едно не сме спали. Заспивайки с поредния епизод на "Приятели" или безцелно скролване из социалните мрежи са главните причинители на тази сутрешна умора и затова трябва да променим вечерните си навици.

А ето и няколко неща, които е хубаво да правим преди заспиване, за да се чувстваме много по-добре на следващия ден. 


1. Четене

Четенето преди лягане стимулира мозъчната дейност и успокоява очите и подготвя мозъка за сън. Също така след прочит на част от хубав романтичен роман, може да срещнем в съня си красивия главен герой в сънищата си, кой знае.. :)

2. Разтягане/ йога

За по-добро кръвообращание по време на сън е хубаво да направям няколко упражнения за разтягане. Йогата също е добър избор, като ще забави сърдечния ви ритъм и ще заспите по-леко. Запалете няколко свещи около себе си и медитирайте 5 минути.

3. Грижа за кожата

Грижата за кожата е много важна не само през деня, но и през нощта. Сложете любимата си маска за лице, а след това не забравяйте да хидратирате кожата. Освен лицето, тялото ви също има нужда от хидратация. Намажете се с любимия си лосион за тяло. На сутринта ще усетите колко мека е кожата ви и тя ще ви бъде благодарна. 

4. Поставете си цели за следващия ден

Важно е да си организиран човек и точно заради това трябва да си водиш планове за следващия ден. Вечер, когато вече сме свършили всички задачи за деня, е хубаво да направим нови за следващия ден. Водете си дневник и записвайте всичко там. Така винаги ще знаете какво сте свършили днес и какво ви предстои утре. 

5. Чао, чао син екран

Несъмнено синята светлина, която излъчват устройствата, които ползваме всекидневно, е вредна за очите и кожата ни. Оставете технологиите час преди да заспите и още на следващия ден ще се чувствате много по-добре и очите ще са ви благодарни. 

Важно е да се грижим за себе си и именно затова трябва да променим лошите си навици към добри. Малките промени днес оказват много голямо влияние на утрешния ден и животът ви ще провърви в много по-добра светлина.
Code Fashion Awards 2023 Code Fashion Awards 2023 Мода и диамантен блясък
Трансформация на тялото Трансформация на тялото Новогодишни решения
Code Fashion Awards  с бляскаво 5-то издание Code Fashion Awards с бляскаво 5-то издание Наградите на единствената българска модна телевизия Code Fashion TV ще се проведат на 26 януари 2023
Как прекарват време сред природата българките? Как прекарват време сред природата българките? Fjällräven проведе проучване сред 500 жени в България за техните предпочитания при избора на екипировка и как я използват най-често...
BgBox shop
BgBox Youth

BgBox Youth

BgBox

BgBox Summer

BgBox Summer

BgBox

BgBox Satin

BgBox Satin

BgBox

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ