5 неща, които да направим преди заспиване

04 May 2020 11:50
5 неща, които да направим преди заспиване
Прочетете повече за:
сънрутинавечер
Заспиването не винаги е лесно, а на сутринта все се чувстваме изморени все едно не сме спали. Заспивайки с поредния епизод на "Приятели" или безцелно скролване из социалните мрежи са главните причинители на тази сутрешна умора и затова трябва да променим вечерните си навици.

А ето и няколко неща, които е хубаво да правим преди заспиване, за да се чувстваме много по-добре на следващия ден. 


1. Четене

Четенето преди лягане стимулира мозъчната дейност и успокоява очите и подготвя мозъка за сън. Също така след прочит на част от хубав романтичен роман, може да срещнем в съня си красивия главен герой в сънищата си, кой знае.. :)

2. Разтягане/ йога

За по-добро кръвообращание по време на сън е хубаво да направям няколко упражнения за разтягане. Йогата също е добър избор, като ще забави сърдечния ви ритъм и ще заспите по-леко. Запалете няколко свещи около себе си и медитирайте 5 минути.

3. Грижа за кожата

Грижата за кожата е много важна не само през деня, но и през нощта. Сложете любимата си маска за лице, а след това не забравяйте да хидратирате кожата. Освен лицето, тялото ви също има нужда от хидратация. Намажете се с любимия си лосион за тяло. На сутринта ще усетите колко мека е кожата ви и тя ще ви бъде благодарна. 

4. Поставете си цели за следващия ден

Важно е да си организиран човек и точно заради това трябва да си водиш планове за следващия ден. Вечер, когато вече сме свършили всички задачи за деня, е хубаво да направим нови за следващия ден. Водете си дневник и записвайте всичко там. Така винаги ще знаете какво сте свършили днес и какво ви предстои утре. 

5. Чао, чао син екран

Несъмнено синята светлина, която излъчват устройствата, които ползваме всекидневно, е вредна за очите и кожата ни. Оставете технологиите час преди да заспите и още на следващия ден ще се чувствате много по-добре и очите ще са ви благодарни. 

Важно е да се грижим за себе си и именно затова трябва да променим лошите си навици към добри. Малките промени днес оказват много голямо влияние на утрешния ден и животът ви ще провърви в много по-добра светлина.
БГ Радио изненада Цвети Пиронкова БГ Радио изненада Цвети Пиронкова Дидо и Митко Кърнев от D2 отправиха специален музикален поздрав към Цвети.
„Опасни слухове” от Елин Хилдебранд „Опасни слухове” от Елин Хилдебранд Сблъсък на приятелството с любовта и утехата на сигурността с разрушителната сила на мълвата...
Как се отразява вана с мляко на кожата ви Как се отразява вана с мляко на кожата ви И кои звезди се възползват от ползите
„Фреди Меркюри: Биография” от Лора Джаксън „Фреди Меркюри: Биография” от Лора Джаксън Историята на краля със звезден глас...
 „Последният дуел”, който привлече вниманието на Ридли Скот „Последният дуел”, който привлече вниманието на Ридли Скот В мащабното изследване на Дейв Егърс, базирано върху удивителен реален случай, средновековна рицарска драма достига и до български земи.
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ