5 неща, които да направим преди заспиване

04 May 2020 11:50
5 неща, които да направим преди заспиване
Прочетете повече за:
сънрутинавечер
Заспиването не винаги е лесно, а на сутринта все се чувстваме изморени все едно не сме спали. Заспивайки с поредния епизод на "Приятели" или безцелно скролване из социалните мрежи са главните причинители на тази сутрешна умора и затова трябва да променим вечерните си навици.

А ето и няколко неща, които е хубаво да правим преди заспиване, за да се чувстваме много по-добре на следващия ден. 


1. Четене

Четенето преди лягане стимулира мозъчната дейност и успокоява очите и подготвя мозъка за сън. Също така след прочит на част от хубав романтичен роман, може да срещнем в съня си красивия главен герой в сънищата си, кой знае.. :)

2. Разтягане/ йога

За по-добро кръвообращание по време на сън е хубаво да направям няколко упражнения за разтягане. Йогата също е добър избор, като ще забави сърдечния ви ритъм и ще заспите по-леко. Запалете няколко свещи около себе си и медитирайте 5 минути.

3. Грижа за кожата

Грижата за кожата е много важна не само през деня, но и през нощта. Сложете любимата си маска за лице, а след това не забравяйте да хидратирате кожата. Освен лицето, тялото ви също има нужда от хидратация. Намажете се с любимия си лосион за тяло. На сутринта ще усетите колко мека е кожата ви и тя ще ви бъде благодарна. 

4. Поставете си цели за следващия ден

Важно е да си организиран човек и точно заради това трябва да си водиш планове за следващия ден. Вечер, когато вече сме свършили всички задачи за деня, е хубаво да направим нови за следващия ден. Водете си дневник и записвайте всичко там. Така винаги ще знаете какво сте свършили днес и какво ви предстои утре. 

5. Чао, чао син екран

Несъмнено синята светлина, която излъчват устройствата, които ползваме всекидневно, е вредна за очите и кожата ни. Оставете технологиите час преди да заспите и още на следващия ден ще се чувствате много по-добре и очите ще са ви благодарни. 

Важно е да се грижим за себе си и именно затова трябва да променим лошите си навици към добри. Малките промени днес оказват много голямо влияние на утрешния ден и животът ви ще провърви в много по-добра светлина.
Ноа Сайръс представи новото си EP Ноа Сайръс представи новото си EP THE END OF EVERYTHING включва 8 трака
Смеете ли да влезете в „Кулата на шутовете“ Смеете ли да влезете в „Кулата на шутовете“ Нов роман от автора на феномена „Вещерът“ - Анджей Сапковски.
Алан Уокър сбъдна мечтата си за проект с Ханс Цимер Алан Уокър сбъдна мечтата си за проект с Ханс Цимер “Time” (Alan Walker Remix) е първият издаден официален ремикс на композиция на Цимер.
„Без сълзи“  с музиката на Б.Т.Р.  „Без сълзи“ с музиката на Б.Т.Р. „Фотографски дневник“ на групата е шестият сингъл от албума „Невидими стени“ 
Джон Леджънд обединява виртуално фенове от цял свят Джон Леджънд обединява виртуално фенове от цял свят Изпълнителят обяви 19 юни за премиерна дата на седмия си студиен албум – BIGGER LOVE
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ