Дерматолозите съветват да използвате този продукт

04 May 2020 14:29
Дерматолозите съветват да използвате този продукт
Излишно е да споменаваме, че грижата за кожата е изключително важна. Желанието да откриете единственият продукт чудо е толкова голямо, че си давате сметка колко дълго време прекарвате в използване на най-различна козметика и гледане на безброй видеоклипове, представящи ползите от конкретни продукти.

И наистина си е истински късмет да намерите правилните продуктити, с които да си изградите рутина за грижа, която да отговаря на нуждите на вашата кожа. Но не забравяйте един ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН продукт в тази рутина, от който се нуждае абсолютно всеки тип кожа. А именно слънцезащитният продукт.

Едва ли ще се консултирате с дерматолог, който да отрече, че продуктите с SPF са съществена част от всяка успешна грижа за кожата. И все пак много от нас съзнателно избират да не го използват. И честно казано какви са причините за това грешно решение, наистина нямат никакво значение. Дори времето да бъде облачно и мрачно, слънцезащитните продукти са задължителни. Но признавамe, че между UVA и UVB защитата и широкият спектър от предложения на пазара могат да затруднят избора ви на SPF продукт и направо да си го кажем – да ви откажат от него.

За да разбием митовете защо е важно да спрете с оправданията и да обясним защо е важно да използвате слънцезащитен продукт, ще ви запознаем с фактите, които надяваме ще ви докажат кое е правилното решение на тази дилема.

Започваме с основните познания, които е желателно да притежаваме. SPF е абревиатурата на Sun Protection Factor – слънцезащитен фактор, който служи като мярка за степента на защита от слънчева радиация в диапазона Ултравиолет В (средни вълни). С други думи, колкото по-голямо е числото на фактора, толкова по-висока е UVB защитата.

От друга страна, UVA лъчите или диапазона Ултравиолет А (дълги вълни) проникват по-дълбоко в кожата, като нанасят по-сериозни поражения върху нея и значително ускоряват процеса на стареене. Продуктите, които отговарят на международните стандарти за защита би трябвало да предлагат защита в съотношение 1:3 в полза на UVB лъчите, т.е. колкото по-голямо е числото на SPF – защитата от UVB лъчите, толкова по-голяма трябва да бъде защитата и дългите вълни. Ако върху продуктът е отбелязано „широк спектър“, това означава, че ви предлага едновременно UVA и UVB защита. И двата вида ултравиолетови вълни увреждат колагена и състаряват кожата. UVA лъчите представляват над 90% от UV светлината, която ни достига през деня, независимо дали е слънчево или облачно. Лъчите преминават дори през стъкло и са смятани за най-голямата заплаха за кожата ни. Те причиняват загуба на еластичното свойство на кожата ни, съответно и бръчки. UVB лъчите, както вече споменахме са средни вълни, които са виновни за видимите промени, като например изгаряне, които забелязаваме по повърхността на кожата ни.

Има противоречиви мнения какъв фактор трябва да нанасяме по различните части от кожата си, но по-големият проблем е, че често не нанасяме никакъв. Вероятно най-добрият съвет, който ще ви дадат повечето дерматолози е да използвате същото количество от SPF продукта, като количеството, което използвате от хидратиращ крем – достатъчно, за да покриете кожата съвсем леко. По отношение на времето, съветваме да нанасяте SPF продукт поне 30 минути, преди да излезете навън и да изложите кожата си на видимите и невидимите вредни слънчеви лъчи. Можете да включите SPF продукта като последна стъпка от рутината за грижа за кожата ви, точно преди да нанесете грима си. През лятото е наложително да нанасяте слънцезащитния продукт отново, непосредствено преди да излезете навън, както и на няколко часа, докато сте на открито. За да спестите време, може да използвате бюти продукти, които съдържат SPF в себе си. Има достатъчно хидратиращи кремове, фон-дьо-тен продукти, балсами за устни и спрейове за коси, в чиито формули има включена слънцезащитен фактор.

И с риск да ви станем досадни, ще подчертаем за последен път – ако включите слънцезащитен продукт в ежедневната си грижа за кожата, ще се предпазвате повече от ултравиолетовите лъчи на слънцето, в резултат на което кожата ви ще старее с по-бавни темпове. Сега решението оставаме изцяло на вас!
Старт на Sofia Fashion Week SS 2024 Старт на Sofia Fashion Week SS 2024 Моден фурор от студентски колекции
Грандиозен моден финал на Sofia Fashion Week AW23/24 Грандиозен моден финал на Sofia Fashion Week AW23/24 Собственикът на марката г-жа Маринела Арабаджиева и организаторът на Sofia Fashion Week Мария Бонева обявиха, че следващото издание ще е през март 2024
Официални тоалети и булчинска мода на втората вечер на Sofia Fashion Week AW23/24 Официални тоалети и булчинска мода на втората вечер на Sofia Fashion Week AW23/24 Великолепие и блясък изпълниха модния подиум на втората вечер на Sofia Fashion Week есен-зима 23/24
Sofia Fashion Week - три дни мода, лукс и красота Sofia Fashion Week - три дни мода, лукс и красота Huawei Watch G 4 и Global Brands на сцената на Sofia Fashion Week AW 23/24 с иновативна модна колаборация
Sofia Fashion Week се завръща през септември 2023 Sofia Fashion Week се завръща през септември 2023 Sofia Fashion Week с 11-то издание в хотел Маринела с нов формат
BgBox shop
BgBox Youth

BgBox Youth

BgBox

BgBox Summer

BgBox Summer

BgBox

BgBox Satin

BgBox Satin

BgBox

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ