Откакто си в изолация страдаш от акне?

05 May 2020 12:50
Откакто си в изолация страдаш от акне?
Прочетете повече за:
beautyгрижакожаакнеизолация
Ако състоянието на кожата ви изведнъж се е влошило, въпреки факта, че грижите, които напоследък полагате за нея са по-постоянни и тя никога не е била по-хидратирана, може да означава, че страдате от явлението „изолационни пъпки“. И колкото и да е дразнещо, появата на пъпки по време на изолация е напълно логична. На първо място, нивата ни на стрес разбираемо са покачени. Движението ни е сериозно ограничено. А в хранителния си режим сме включили бананов хляб и карантинни лакомства. Това, че не носим грим, означава, че вероятността неволно да докосваме лицето си по-често е по-голяма и това, мили дами, не помага!

Едва сега твърдението „добрата кожа идва отвътре“ придобива по-ясно значение. Реалността е, че независимо колко чудотворни серуми или хидратиращи маски включвате в ежедневната си грижа за кожата по време на карантината, ако начинът ви на живот е нездравословен, кожата ще ви го покаже – в крайна сметка, тя е най-големият ни орган.

Добрата новина е, че този проблем си има решение. И дори и да сте затворени вкъщи, има подобрения, които може да въведете в рутината си, за да облекчите и успокоите проблемните зони по лицето.

Взаимозависимостта между стреса и акнето все още е в процес на изследване, но със сигурност знаем, че кортизолът и други хормони могат да нарушат хормоналния ви баланс, което да доведе до възпалителни състояние като акне, екзема или псориазис.

И въпреки че не можем напълно да контролираме стреса, има разнообразие от упражнения, които да ви помогнат да се чувствате малко по-спокойни. Медитацията, например, доказано намалява тревожността и стреса. Воденето на дневник също е ритуал, който би могъл да подпомогне психичното ви състояние, защото ви позволява да се освободите от негативните мисли по продуктивен начин.

Храната също влияе на състоянието на кожата ви. Докато сме стресирани, обикновено търсим нездравословна храна за сметка на здравословните плодове и зеленчуци. Това не означава, че не сме запознати как „бързите храни“ и тези с високо съдържание на захар повишават възпаленията и влошават допълнително кожните проблеми. Обикновено при изолация се повишава и недостига на хранителни вещества в организма ни, като например витамин D. Препоръчително е да си го набавяме от храна (вместо от слънцето). Консумацията на мазни храни не прави кожата ви по-мазна, но здравословните храни я правят по-красива. Ето защо е важно в диетата си да включите здравословни храни като плодове и зеленчуци. Също така можете да започнете деня си с чаша топла вода и лимон – помага за детоксикация на организма и пречистване на храносмилателната система. Имуностимулиращи съставки като ябълковия винен оцет също могат да бъдат чудесни за тялото. За по-доброто състояние на кожата е препоръчително да избягвате алкохолни напитки и да увеличите приема на вода.

При стресиращи периоди се променя дори качеството на съня ни и често спим по-малко, отколкото тялото се нужда. Кожата се лекува и възстановява, докато спим, затова е важно да си набавяме необходимото количество сън за здрава и красива кожа. Причината да не се радваме на пълноценен сън по време на изолация си има научно обяснение. Докато прекарваме дните си вкъщи, нивата на мелатонин в организма ни са нарушени заради липсата на естествена слънчева светлина. Освен това повишените нива на кортизол също могат да нарушат съня и да предизвикат кошмари. Заради това е важно да си създадете здравословни навици за сън. Петте неща, които ви съветваме да правите вечер преди заспиване, може да прочетете тук.

Драстичните промени в грижата за кожата също не помагат, независимо дали намаляваме или прекаляваме с ежедневната си бюти рутина. Нарушеният ѝ баланс води точно до проблеми като акне. В състояния на стрес е възможно да прекратим редовната грижа за кожата си, която ни е поддържала кожата здрава и красива. Истината е, че дори да носите по-малко грим или дори да не носите изобщо, трябва да продължавате да премахвате мръсотията или излишния себум, докато подсигурявате дневната си хидратация, която здравата кожа изисква. Всеки дерматолог ще ви, че постоянната грижа за кожата е ключът към нейното приятно сияние. Въпреки това не е препоръчително да отивате и в другата крайност. Част от вас разполагате с цялото време на света да изпробвате чисто нови продукти наведнъж и последователно, което раздразва кожата, когато те окажта оклузивно (запушващо) и акнегенно действие. За да избегнете претрупването на кожата си с козметични формули, ви съветваме да си съставите график за грижа за кожата. По този начин по-лесно ще определите къде и кога да добавяте нови продукти към настоящия си режим, както и да следите колко често ги използвате. И не забравяйте, че преди да използвате нов продукт върху лицето си, винаги направете проба върху малък участък от кожа за алергия.

И последният фактор, на който ще обърнем внимание, е спортната активност. Напълно ще ви разберем, ако споделите, че сте занемарили тотално режима си с упражнения. Наистина е по-трудно човек да се мотивира да тренирам сам вкъщи, в сравнение да посещава групови тренировки в зала. Въпреки това, ако държите повече на кожата си, отколкото на фигурата си, експерти съветват да отделяте поне по 20 минути на ден за движение, защото упражненията подобряват кръвообръщението и метаболизма, което може да окаже благоприятен ефект върху кожата ви. Дори да не излизате навън, намерете начин как да се движите вкъщи. Има страхотни приложения, които освен безплатни, ви предлагат подходящи упражнения за домашна обстановка. Ако ви е трудно да спазвате тренировъчен режим вкъщи, намерете си другарче, с което да си провеждате виртуални тренировки заедно. По-забавно е отколкото си мислите!
Грандиозен моден финал на Sofia Fashion Week AW23/24 Грандиозен моден финал на Sofia Fashion Week AW23/24 Собственикът на марката г-жа Маринела Арабаджиева и организаторът на Sofia Fashion Week Мария Бонева обявиха, че следващото издание ще е през март 2024
Официални тоалети и булчинска мода на втората вечер на Sofia Fashion Week AW23/24 Официални тоалети и булчинска мода на втората вечер на Sofia Fashion Week AW23/24 Великолепие и блясък изпълниха модния подиум на втората вечер на Sofia Fashion Week есен-зима 23/24
Sofia Fashion Week - три дни мода, лукс и красота Sofia Fashion Week - три дни мода, лукс и красота Huawei Watch G 4 и Global Brands на сцената на Sofia Fashion Week AW 23/24 с иновативна модна колаборация
Sofia Fashion Week се завръща през септември 2023 Sofia Fashion Week се завръща през септември 2023 Sofia Fashion Week с 11-то издание в хотел Маринела с нов формат
Summer Fashion Weekend 2023 - мода на брега на морето Summer Fashion Weekend 2023 - мода на брега на морето Марина Диневи се превръща в моден подиум за 5-та поредна година
BgBox shop
BgBox Satin

BgBox Satin

BgBox

BgBox Youth

BgBox Youth

BgBox

BgBox Summer

BgBox Summer

BgBox

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ