Неиздаваната солова версия на Never Gonna Break My Fate

23 June 2020 10:50
Неиздаваната солова версия на Never Gonna Break My Fate
Прочетете повече за:
Арета ФранклинNever Gonna Break My Faith
Във времена на глобални трудности и изпитания, пред които за пореден път е изправено човечеството, магията на музиката отново проявява лечителските си способности. А величественият глас на кралицата на соул музиката Арета Франклин е светлината в тъмния тунел. Sony Music представя неиздаваната до момента солова версия на песента Never Gonna Break My Faith, в изпълнение на Франклин, с участието на The Boys Choir Of Harlem. Ко-автор е носителят на многобройни награди, изпълнител и автор на песни Брайън Адамс, а оригиналната версия, наградена с "Грами", излиза за първи път през 2006 г. в дует с Мери Джей Блайдж за филма Bobby. 10 години по-късно текстът на песента е по-актуален от всякога.

Клайв Дейвис, дългогодишен приятел и продуцент на Франклин, коментира: "Светът е много различен в момента. Промяната е навсякъде и се надявам, че всеки от нас прави максималното, за да създава промяна по възможно най-позитивния начин. Музиката може да изиграе главна роля в тази ситуация, а изпълнението на Арета те кара да настръхнеш. Когато прочетеш текста на песента и го съпоставиш със случващото се в момента, ще се разтрепериш. Всеки трябва да чуе тази песен. Заслужава да се превърне в химн."

"Когато написах песента, в съзнанието ми бе енергията на Арета, но никога не съм си представял, че тя всъщност ще я изпее", споделя Адамс. "Идеята беше да напиша химн - думи, които ще дават надежда и ще ни напомнят, че дори когато изгубим нещо, можем да открием светлина в себе си, която да ни води. Когато създадох демото, казах на продуцентите, че Арета трябва да я изпее. Тази солова версия седи на компютъра ми от години и когато чух, че Клайв прави филм за живота на Арета, му я изпратих. Светът не бе чувал цялото изпълнение на песента, а имаше нужда да го чуе, особено в момента", допълва той.

Фото: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

БГ Радио изненада Цвети Пиронкова БГ Радио изненада Цвети Пиронкова Дидо и Митко Кърнев от D2 отправиха специален музикален поздрав към Цвети.
„Опасни слухове” от Елин Хилдебранд „Опасни слухове” от Елин Хилдебранд Сблъсък на приятелството с любовта и утехата на сигурността с разрушителната сила на мълвата...
Как се отразява вана с мляко на кожата ви Как се отразява вана с мляко на кожата ви И кои звезди се възползват от ползите
„Фреди Меркюри: Биография” от Лора Джаксън „Фреди Меркюри: Биография” от Лора Джаксън Историята на краля със звезден глас...
 „Последният дуел”, който привлече вниманието на Ридли Скот „Последният дуел”, който привлече вниманието на Ридли Скот В мащабното изследване на Дейв Егърс, базирано върху удивителен реален случай, средновековна рицарска драма достига и до български земи.
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ