Знаменитостите са влюбени в този принт

22 July 2020 13:30
Знаменитостите са влюбени в този принт
Знаменитостите са влюбени в този принтЗнаменитостите са влюбени в този принтЗнаменитостите са влюбени в този принтЗнаменитостите са влюбени в този принтЗнаменитостите са влюбени в този принтЗнаменитостите са влюбени в този принтЗнаменитостите са влюбени в този принтЗнаменитостите са влюбени в този принтЗнаменитостите са влюбени в този принтЗнаменитостите са влюбени в този принт
Миналата година Бионсе се появи на баскетболен мач в ексцентричен тоалет с принтове на полумесец. Той беше перфектно съчетан с цветовете на екипите на Houston Rockets и оттогава трендът започна да се разраства.

Благодарение на Instagram профила на Зерина Ейкърс, известна като стилиста на Бионсе, успяхме да проследим източника на тази свирепо великолепна визия. Дизайнът на тоалета на изпълнителката е дело на Марин Серр.

Родена и отгледана в малко селце в Корез, Франция, Серр е известна със своите атлетични и футористични модели, които размиват границите между ready-to-wear, висшата мода и спортните облекла, които изработва от материали като изхвърлени чаршафи, използвани покривки, кожа и стари копринени шалове.

Въпреки че Серр стартира едноименния си бранд преди две години, в никакъв случай не може да се каже, че т. е новобранец в модния свят. Завършила белгийската академия за моден дизайн La Cambre Mode(s), Марин развивала таланта си при най-добрите. Тя била стажант и работила заедно със Сара Бъртън за Alexander McQueen, с Раф Симънс за Dior, с Матю Блейзи за Maison Margiela и с Демна Гвасалия за Balenciaga.  

Колекцията ѝ за завършването на пети курс накара всички да говорят за нея в индустрията. Благодарение на нея Серр попадна в краткия списък за фестивала Hyères и беше номинирана за наградите ANDAM и LVMH. Последната прибра в дома си през 2017 г.

Дори покойният Карл Лагерфелд беше неин почитател. Описал я като висока „1 м и 50 см, но с воля от стомана“.

Оттогава звездата ѝ продължава да се издига все по-нависоко. Това, с което спечели любовта на звездите, е принтът на полумесец върху моделите ѝ. Дебютирал в колекцията ѝ за дипломна работа, озаглавена Radical Call for Love, лунната щампа прави отпратки към всичко – от древните богини до ислямската иконография. Принтът се превърна в запазена марка на Серр, който прави дизайните ѝ лесно разпознаваеми, така както модните къщи разчитат на логата си.

„Луната за нас е като икона, емблема, изображение, представяне, знаме, език, метафора, обект на вярата ни: преминаване на граници, хибридност и свобода“, обяснява Серр. „Тя е един от най-старите символи, които съществуват, присъства навсякъде и се развива непрекъснато с нас... Никога не е трайна и същевременно е вечна.“

Сред почитателките на творчеството на Марин Серр са Дуа Липа, Ариана Гранде, Blackpink, Кендал и Кайли Дженър, Росалия, Трейси Елис Рос и други.
Code Fashion Awards 2023 Code Fashion Awards 2023 Мода и диамантен блясък
Трансформация на тялото Трансформация на тялото Новогодишни решения
Code Fashion Awards  с бляскаво 5-то издание Code Fashion Awards с бляскаво 5-то издание Наградите на единствената българска модна телевизия Code Fashion TV ще се проведат на 26 януари 2023
Как прекарват време сред природата българките? Как прекарват време сред природата българките? Fjällräven проведе проучване сред 500 жени в България за техните предпочитания при избора на екипировка и как я използват най-често...
BgBox shop
BgBox Youth

BgBox Youth

BgBox

BgBox Summer

BgBox Summer

BgBox

BgBox Satin

BgBox Satin

BgBox

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ