Предимствата на развитите коремни мускули

30 July 2020 14:01
Предимствата на развитите коремни мускули
От женска гледна точка, развиването коремни плочки би трябвало да бъде грижа на жени като Серена Уилямс. В крайна сметка на тях им се плаща да имат спортни фигури. Но за всички останали, които работят в офис, вършат домакинска работа и се грижат за деца, какъв е смисълът да тонизират корема си?

След като няма да позирате пред обективи за професионални брандове и няма да участвате в телевизионни предавания, защо да прекарвате часове наред в разнообразни упражнения за коремната област? Сега ще ви обясним.

Нали се сещате за онази неприятна болка в кръста, за която се чудите какво да направите. Отделно забелязвате в отражението на огледалото, че стойката ви не е правилна от край време, нали? Да не говорим, че съвсем не сте щастлива от излишните мазнини в областа на коремчето си. Е, добрата новина е, че за всички тези проблеми, имате решение и то е едно!

Ползи от развиването на коремните мускули

Намаляване на болката в областта на кръста

Тялото ни е структурирано така, че центърът на тежеста се пада в коремната област, която служи като котва, която поддържа мускулите в средната и долната част на гърба. Когато коремните мускули са слаби и отпуснати, се натоварват мускулите на гърба, за да поддържат тези в средата на гърба.

Освен това силният корем подобрява издръжливостта на гръбните мускули, за да се изморявате по-малко и да сте по-малко податливи на разтягания и наранявания.

Подобрена стойка

Неправилната стойка на тялото е основна причина за болките в кръста и гърба при жените. Когато коремните мускули са слаби, е нормално да се прегърбвате, накланяте на една страна, докато стоите изправени и да не можете да застанете в изправена поза, без да се подпрете на нещо около вас. Това са признаци на лоша стойка и могат да бъдат свързани със слабо коремно ядро.

Упражненията за коремна преса ще помогнат да изградите силна поддържаща система от мускули, която да подпира гръбнака и да подобри стойката. Изправената стойка ще ви позволи да бъдете високи, а болките в гърба ще изчезнат.

Намаляване на риск от здравословни проблеми

Статистиките показват, че жените с излишни мазнини във висцералната област носят по-голям риск от развиване на здравословни състояния като рак, затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания, дименция и мигрена.

Тонизирането на коремната област намалява шансовете за страдане от тези състояния. След като стегнете коремните си мускули, намалявате количеството на висцерални мазнини, което намалява опасността от развиването на гореспоменатите здравословни проблеми.

Наслаждавайте се на баланс и стабилност

Вероятно не сте запознати с този факт, но способността да вървите по неравни повърхности, да се катерите по стълби без да използвате парапета и да овладявате тялото си, когато сте се спънали или залитнали – това са знаци, че балансът не ви е чужд. Но когато коремът ви е отпуснат, става по-трудно да избягвате сериозни наранявания, падания и т.н.

Силните и издръжливи коремни мускули гарантират, че тялото ви е във форма и дори да стъпите накриво, да се спънете или да паднете, потенциалът за наранявания ще бъде далеч по-малък.
Code Fashion Awards 2023 Code Fashion Awards 2023 Мода и диамантен блясък
Трансформация на тялото Трансформация на тялото Новогодишни решения
Code Fashion Awards  с бляскаво 5-то издание Code Fashion Awards с бляскаво 5-то издание Наградите на единствената българска модна телевизия Code Fashion TV ще се проведат на 26 януари 2023
Как прекарват време сред природата българките? Как прекарват време сред природата българките? Fjällräven проведе проучване сред 500 жени в България за техните предпочитания при избора на екипировка и как я използват най-често...
BgBox shop
BgBox Satin

BgBox Satin

BgBox

BgBox Youth

BgBox Youth

BgBox

BgBox Summer

BgBox Summer

BgBox

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ