Над 200 уникални фотографии на „Планините на България” от Иван Панкев

01 October 2020 12:03
Над 200 уникални фотографии на „Планините на България” от Иван Панкев
Над 200 уникални фотографии на „Планините на България” от Иван ПанкевНад 200 уникални фотографии на „Планините на България” от Иван ПанкевНад 200 уникални фотографии на „Планините на България” от Иван ПанкевНад 200 уникални фотографии на „Планините на България” от Иван ПанкевНад 200 уникални фотографии на „Планините на България” от Иван ПанкевНад 200 уникални фотографии на „Планините на България” от Иван ПанкевНад 200 уникални фотографии на „Планините на България” от Иван Панкев
Без значение кой сезон е настъпил, сякаш винаги е подходящо време човек да оправи поглед към планините.

На пазара вече може да откриете красивото издание на „Планините на България” от пътешественика Иван Панкев, съчетаващо в себе си над 200 уникални фотографии, както и 54 пътеписа, включващи приключенията на автора по време на изкачванията му на техните първенци, както и някои емблематични им върхове.

В книгата ще откриете неподозирани местности, скрили се между склоновете на Стара планина и Родопите, ще видите България, погледната от най-високите върхове на Рила, Пирин и Средна гора и ще научите повече за планини, чиито имена може дори да не сте чували.

На премиерата на „Планините на България”, провела се на 30 септември, фотографът разказа малко повече около работата по изданието, обхванало 2 месеца, 2 години или 20 години от живота му.

Пред пътешественика и журналист Николай Н. Нинов („Намерени от чудесата” и „Повторени сънища” и „Времето гледа с десет очи”) той призна, че първоначалният снимков материал, с който е разполагал, е включвал над 100 000 фотографии и е било изключително трудно да подбере окончателните над 200.

Ултрамаратонецът Ивайло Атанасов, който е автор и на предговора на изданието, изтъкна, че е отраснал между три планини, но сякаш хората около него не обръщали внимание на това богатство. Затова и намира за изключително важно начинанието на Иван, което има за цел да разкрие неповторимата дива красота на планината.

Там, където небето и земята се срещат, Иван Панкев открива любовта – в планината той се запознава със своята съпруга и открива неподозирани страни на живота. Но в изданието на  „Планините на България” ще откриете и нещо много повече – магията на
един вълнуващ, непредвидим и почти мистичен свят.
GR: style and beauty GR: style and beauty Търсите тониращ овлажняващ крем, който да придаде на кожата ви здравословен, свеж и естествен вид? Намерихте го!
„Тайната на Диор” от Наташа Лестър „Тайната на Диор” от Наташа Лестър Романът преплита историята на модната икона Кристиан Диор със съдбите на три жени, хванати в ноктите на Втората световна война.
Национален Розов ден в подкрепа на борбата с рака на гърдата Национален Розов ден в подкрепа на борбата с рака на гърдата Промени ли се отношението ни към заболяването?
Актрисата и модел Лина Роскин публикува дебютната си стихосбирка Актрисата и модел Лина Роскин публикува дебютната си стихосбирка Красавицата показва огледало към скритите трепети на сърцето си в дебютна стихосбирка, наречена „Л(you)бов”.
„Раненият рицар” от Л. Дж. Шен – пътят към любовта е осеян с тръни „Раненият рицар” от Л. Дж. Шен – пътят към любовта е осеян с тръни Нов роман поставя един срещу друг двама герои, които трябва да преодолеят болката, за да намерят заедно път към щастието.
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ