Електрическа четка за зъби

Как да изберем правилната за нас?

20 February 2021 18:08
Електрическа четка за зъби
Прочетете повече за:
електрически четказъбисмарт
Всеобщо твърдение е, че електрическите четки за зъби са в пъти по-добри от механичните, които сме свикнали да използваме. Макар инвестицията в тях да е доста по-висока, качеството, което получаваме, си заслужава всяка стотинка, защото то повишава цялостното ни здравословно състояние. Устната кухина е входна врата за много микроорганизми – бактерии, вируси, и освен, че се грижим за оралната ни хигиена, ние предпазваме тялото ни от нашествието на други компрометиращи агенти. Именно заради това трябва много внимателно да избираме четката за зъби, която ежедневно ще бъде наша защита.

За да изберем правилната електрическа четка за зъби, ние трябва да се съобразим с характеристиките на нашата устна кухина и най-вече на зъбите, но не бива да забравяме и личното удоволствие от целия процес на измиване на устната кухина. Ето върху какво трябва да се спрем, когато решим да си закупим най-добрата електрическа четка.

Какво е състоянието на нашите венци и зъби?
Този казус е особено актуален, тъй като голяма част от човешката популация страдат от чувствителни зъби и кървящи венци, най-вече в резултат на недоброто почистване на зъбна плака и създаващите се инфекции. В тези случаи трябва да изберем четка, която има по-меки косми, а движенията на главата са специално предназначени за това. Някои от четките имат специални сензори, благодарение на които се регистрира силата, която оказваме върху емайла и венците, и ни сигнализират със светлинен или звуков индикатор, ако нещо не е наред. Съществуват електрически четки за зъби, които са предназначени и специално за премахването на по-голямо количества плака. Нека не забравяме и едни от най-добрите на пазара, които със своите движения не само почистват, но и полират зъбния емайл, с което го правят блестящ и перфектно почистен.

Електрическа четка за зъби с таймер – нека състезанието започне!
Само че този път не говорим за класическо състезание, при което най-бързият ще спечели, а точно обратното. Продължителността на почистване на зъбите и устната ни кухина се намира в пряка зависимост от здравословното ни състояние. Колкото по-продължителен е този процес, толкова по-ефективен ще бъде той. Средното време, което трябва да отделяме в банята за орален тоалет, е между 3 и 5 минути. Много често, когато това е единственото нещо, което правим, времето ни се струва изключително продължително, но всъщност не сме отделили и повече от минута, за да измием зъбите си сутрин. Хитър трик, който можем да приложим, е да изберем песен, която е с продължителност между 3 и 5 минути (колкото по-дълга, толкова по-добре), и през цялото това време да се съсредоточим върху хигиената на нашата устна кухина. Но ако сме прекалено раздразнителни, може би е по-добре да си купим електрическа четка за зъби с таймер, която ще отброява точното време и ще сигнализира момента, в който можем да приключим почистването. Колко лесно звучи!

Смарт електрическа четка за зъби – все пак живеем в 21. век
Вече всичко около нас е смарт – часовниците, мобилните телефони, телевизорите, прахосмукачките, климатиците. А защо да не се доверим и на смарт електрическа четка за зъби? Някои от електрическите четки притежават Bluetooth опция, с която можете да се свържете към специално приложение на Вашия мобилен телефон и така да получите всякаква информация за състоянието на Вашата устна кухина – колко време сте отделили за всеки един зъб, дали косъмчетата на Вашата четка са достигнали до онези труднодостъпни места, до които никога не стигате, какво количество плака е премахнато и т.н. Звучи като детска игра и е толкова мотивиращо да следите състоянието на Вашите зъби, че сутрешната хигиена вече не се приема като задължение, а по-скоро като хоби.

Електрическите четки за зъби са не само удобни, но и доста по-полезни за хигиената на нашата устна кухина. Ако изберем правилната електрическа четка за зъби, ние си гарантираме блестяща усмивка без плака и осигуряваме добро здравословно състояние за целия ни организъм. Всичко това е важно не само за нас, но и за цялото ни семейство, и е редно да обърнем внимание върху тези детайли преди да се спрем върху една от най-добрите и полезни покупки за нашето домакинство.
Code Fashion Awards 2023 Code Fashion Awards 2023 Мода и диамантен блясък
Трансформация на тялото Трансформация на тялото Новогодишни решения
Code Fashion Awards  с бляскаво 5-то издание Code Fashion Awards с бляскаво 5-то издание Наградите на единствената българска модна телевизия Code Fashion TV ще се проведат на 26 януари 2023
Как прекарват време сред природата българките? Как прекарват време сред природата българките? Fjällräven проведе проучване сред 500 жени в България за техните предпочитания при избора на екипировка и как я използват най-често...
BgBox shop
BgBox Satin

BgBox Satin

BgBox

BgBox Summer

BgBox Summer

BgBox

BgBox Youth

BgBox Youth

BgBox

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ