Един нов свят за странстване

12 December 2018 12:36
Един нов свят за странстване
Един нов свят за странстванеЕдин нов свят за странстванеЕдин нов свят за странстванеЕдин нов свят за странстванеЕдин нов свят за странстванеЕдин нов свят за странстванеЕдин нов свят за странстванеЕдин нов свят за странстванеЕдин нов свят за странстванеЕдин нов свят за странстванеЕдин нов свят за странстванеЕдин нов свят за странстванеЕдин нов свят за странстванеЕдин нов свят за странстване
Спиращи дъха дестинации, разкошни реновации и след няколко месеца – всичко изчезва. Разкриваме ви упадъчната тенденция при хотелите...


Този месец легендарният хотелиер и организатор на събития Тиери Тесие най-накрая ще открие своя дългоочакван нов хотел в Саленто. Сред маслиновите горички в „петата“ на Италия преустроеният палат от XIX век обещава да ви спре дъха, по същия начин както го прави Dar Ahlam – неговата митична преустроена къща между Атласките планини и Сахара. Италианският имот е обзаведен с антики и майсторски изработки от цял свят. Съвременни произведения на изкуството с качество, което ги прави достойни за изложение в музей, красят целия му дом. Екип парфюмисти получава задачата да разработи характерен за стаите аромат с акценти като бял кедър, ангелика, портокалов цвят и лайка. Разбира се, всичко това е забележително, но вероятно най-невероятното е, че до края на годината целият този спектакъл ще изчезне.

Дали Тесие е изобретил първия номадски хотел в света? Амбициозният му проект е познат като 700 000 Hours (средната продължителност на човешкия живот в развития свят). Екипът на хотелиера ще окупира нова територия на всеки няколко месеца. Някои ще бъдат разположени в прочути, съществуващи сгради като традиционната японска къща в рибарско селища в близост до Киото. Други ще бъдат издигнати от нулата, включително Robinson Crusoe experience на островите Сан Блас, както и един между пясъчните дюни и лагуни в националния парк Lençóis Maranhenses в Бразилия. „Най-добрите места в света, изглежда, са частни или извън цивилизацията“, заяви Тесие за концепцията. „Днес истински лукс означава да влезеш под кожата на тези дестинации, щом отидеш веднъж  там.“

На теория всеки може да отседне в странстващия хотел на Тесие, но всеки от тях може да приеме около 12 души едновременно, а той си има списък с членове, които имат запазени места за бъдещите му дестинации. Още по-впечатляващо от хотелите е нивото на планиране, което води до изграждането на връзка между покровителите и местните жители. В Саленто рибарите водят гостите да се гмуркат за морски таралежи в скрити заливи, а видните фамилии организират сложни традиционни празненства за тях.

Междувременно в следващата локация на хотела – Камбоджа, посетителите имат възможност да вечерят в древен будистки храм, да се срещнат с общности, които живеят в плаващи селца в езерото Тонле Сап и да тренират с акробати в легендарния цирк Phare в Батамбанг.

В никакъв случай Тесие не е сам в опитите си да създаде елитна общност от пътуващи по света. Вземете например забележителния клуб Habitas за частни членове, които имат достъп до разрастващия се списък с домове клубове – от къщички в дивата природа в частния резерват в Намибия до плажната къща от 40-те години във Венис Бийч. Всичко започва като серия от изскачащи постройки на няколко етажа на места като пустинята Невада и Ибиса. Негов приоритет продължава да бъдат преживявания, случващи се веднъж в живота. Сред последните места, привлекли вниманието му, е частната крепост от XVIII век на остров край бреговете на Бретан.

Дори постоянните Habitas сгради, атмосферата напомня луксозната версия на The Beach. При пристигането си в изолиран участък от мексиканското крайбрежие в Тулум посетителите трябва да пуснат пречистващата духа местна смола в купа с горещи въглища, за да отрази целта на престоя им. Декорът също напомня на корабокрушение: 32-те стаи се състоят от палатки от платна, изпълнени със старинни килими и модернистични дървени мебели. Единствената фиксирана структура е триетажен павилион от стъкло и стомана, заобиколен от палми и морави дървета, където гостите могат да опитват местните специалитети в хамаци и да разпускат в холистичен спа център.

За онези, които искат да направят още една крачка напред към номадския начин на живот, съществува Norn – частен членски клуб, създаден за заможните милениали. “Norn е антитезата на стерилните хотели”, обясни 32-годишният създател Травис Холингсуърт. „Идеята за нашите жители е да се превърнат в импровизирано семейство – да не споменаваме сприятеляването с местните чрез провеждането на поредица от събития на ротационен принцип – от салоните на XXI век, в които се дискутира на философски теми до нашите „вечери за разговори“, където всяко ястие е съчетано с метафизичен въпрос за разискване.“ Заинтригува ли ви портфолиото на Norn? Викторианската тераса близо до Хейт Ашбъри в Сан Франциско, апартамент от края на века в Кройцберг в Берлин, терасовидна вила в Барселона с изглед към Саграда Фамилия, грузинската градска къща, разположена до „Брик Лейн“ в Лондон – има планове в бъдеще да се развие и в Истанбул, Копенхаген, Буенос Айрес, Лисабон и Амстердам. Изглежда, че странстващият хотел е тук, за да остане!
Ноа Сайръс представи новото си EP Ноа Сайръс представи новото си EP THE END OF EVERYTHING включва 8 трака
Смеете ли да влезете в „Кулата на шутовете“ Смеете ли да влезете в „Кулата на шутовете“ Нов роман от автора на феномена „Вещерът“ - Анджей Сапковски.
Алан Уокър сбъдна мечтата си за проект с Ханс Цимер Алан Уокър сбъдна мечтата си за проект с Ханс Цимер “Time” (Alan Walker Remix) е първият издаден официален ремикс на композиция на Цимер.
„Без сълзи“  с музиката на Б.Т.Р.  „Без сълзи“ с музиката на Б.Т.Р. „Фотографски дневник“ на групата е шестият сингъл от албума „Невидими стени“ 
Джон Леджънд обединява виртуално фенове от цял свят Джон Леджънд обединява виртуално фенове от цял свят Изпълнителят обяви 19 юни за премиерна дата на седмия си студиен албум – BIGGER LOVE
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ