Цветните акценти

Как да ги използваме в социалните мрежи

Цветните акценти
Източник: @RevTag
Цветните акценти Цветните акценти Цветните акценти Цветните акценти Цветните акценти Цветните акценти

Да създаваш качествено и запомнящо се съдържание в Инстаграм никак не е лесно. Повечето потребители на платформата, голям процент, от които инфлуенсъри, се опитват да правят изкуство със снимките и цялостната визия на профилите си. Именно тук идва и цветният елемент – обединяващото парченце в редица фотографии.Един средностатистически потребител не обмисля толкова внимателно съдържанието, което разпространява – какво е, кога го качва, има ли смисъл да бъде в профила му. От друга страна хората, които се интересуват от Инстаграм и се развиват там,  знаят, че всичко това има огромно значение. Техните снимките трябва да бъдат много добре структурирани и помежду си свързани – стилово и смислово.


Вече има куп приложения, с които можете да планирате своите постове, да ги подреждате красиво и да се придържате към ваша цветова тема. В България вниманието относно добрия изглед на фийда става по-голямо, тъй като все повече започва да се развива инфуенсър маркетинга и да се търсят потребители за колаборация с различни марки / брандове.


Има два начина, по които можете да се съсредоточите върху дадена цветова гама и по този начин да създадете една хармония в профила си, която да предизвика възхищение и следователно – да подобрите качеството на фийда си.


Първият начин е със специално внимание върху обработката на снимките. Когато изострите цветовете и фокусирате върху един оттенък е много лесно да насочите всичките си фотографии в тази посока. Някои програми дори предлагат възможността да създадете своя собствена тема и директно да обработвате снимките си с нея.


Вторият начин изисква много по-голяма отдаденост на процеса и е истинско изкуство – еднакъв цветови елемент във всяка снимка. Колкото по-ярък е, толкова повече ще се забелязва във всеки следващ пост. Въображението ви може да се развихри напълно – от стената зад вас, през напитката в чашата ви, докато стигнем до облеклото - най-съществената част на повечето постове в Инстаграм и един от трите най-популярни хаштага.


Да овладееш това жонглиране с цветовете е много трудно, защото не винаги са на разположение и често се налага да обмисляме по какъв начин да ги вмъкнем в снимките си. Затова планирането на постовете е задължително, но си заслужава. Цветните профили, в които се забелязват веднага ярките шапки, красивите рокли и интересните чанти са изключително печеливши. Защото винаги се връщаш за още – още вдъхновение за аутфита ти през деня; още мотивация, за да рискуваш този път с нещо различно, вместо класическото черно; още шарени дрехи, които искаш да имаш, за да оцветят сивото ежедневие.


Да се заиграеш по някакъв начин с цветовете на дрехите или аксесоарите е голям плюс в платформата. Хубавото е, че не е нужно да залагате само на един точно определен цвят. Ако не искате до такава степен да ограничавате избора си и да систематизирате профила си, може да изберете тема с множество, свързани помежду си, нюанси – пастелни тонове, неонови нотки или пък цялостна гама на един и същи цвят, като например розово, от което са част бебешките меки оттенъци, лилаво, розово злато, пепел от рози и др.


В галерията ви показваме няколко профила в платформата Инстаграм, които са олицетворение на играта с цветовете – и в дрехите, и в обстановката. Темите им преминават плавно една в друга, без резки скокове във фийда, което е повод за възхищение. Едно от момичетата - @taramilktea, в старанието си да постигне хармония в снимките си, дори боядисва косата си в цвета на следваната гама. И наистина профилът й е повече от уникален.

  • /снимка – taramilktea/
  • /снимка – romydfonseca/
  • /снимка – tezza/
  • /снимка – matiamubysofia/


Темата за цветовете е безкрайна без значение за какво говорим – мода, маркетинг, дори храна. Тя се превръща във все по-голяма тенденция в Инстаграм, като по този начин снимките създават усещане за хармония и галят окото на човека посетил профила. Да са хаотично разбъркани не изгледа добре, и никак не е препоръчително, особено ако желаете да наберете популярност и да се развивате в тази платформа. Значението на цветовете е огромно и ако знаеш как да ги използваш можеш да твориш изкуство – включително и в Инстаграм фийда.  

Текст: Марина Колева 
RevTag 
Били Айлиш представи пилотната песен към 25-ия филм за Джеймс Бонд Били Айлиш представи пилотната песен към 25-ия филм за Джеймс Бонд Песента носи името на филма "Смъртта може да почака"
Михаела Маринова и Любо Киров празнуват любовта с дует Михаела Маринова и Любо Киров празнуват любовта с дует „Мога“ влиза в дебютния албум на певицата - „Стъпка напред“
Този Свети Валентин ще се влюбите в ЕМА. Този Свети Валентин ще се влюбите в ЕМА. Мислите, че знаете нещо за любовта? „Ема.“ знае повече.
HAUSER направи соло дебют с албума си Classic HAUSER направи соло дебют с албума си Classic Албумът съдържа вечни класически произведения, с нови аранжименти за чело
„Кървавият портокал” от Хариет Тайс – секс, убийства и съдебни машинации „Кървавият портокал” от Хариет Тайс – секс, убийства и съдебни машинации Смайващият психологически трилър на британската авторка Хариет Тайс „Кървавият портокал” изправя една жена на кръстопът между успеха и самоунищожението
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ