Най-легендарните творения на YSL

23 June 2020 10:16
Най-легендарните творения на YSL
Най-легендарните творения на YSLНай-легендарните творения на YSLНай-легендарните творения на YSLНай-легендарните творения на YSLНай-легендарните творения на YSLНай-легендарните творения на YSLНай-легендарните творения на YSL
Париж, градът на любовта, посреща Ив Сен Лоран с отворени обятия, когато на 17-годишна възраст за пръв път пристига във френската столица. „Mon Paris“, както той го наричал, му предоставил свободата да се превърне в „малкия принц на висшата мода“, преди модната индустрия да постави корона на главата му.

След като работи като асистент за Кристиан Диор, Ив Сен Лоран самостоятелно извършва революция в сферата на висшата мода в настъпилите времена на силни, независими и млади дами. Дизайнерът изпреварва времето, в което живее, благодарение на авангардната си интуции да създава женствени версии на традиционни мъжки стилове, като кариран костюм, сафари яке и смокинг. Смелите му идеи, които първоначално били смятани за скандални, бързо се превърнали във важни моменти от историята на модата.

Нова книга представя наследството и влиянието на дизайнера, като проследява 40-годишната му кариера чрез 100 легендарни творби – от дебютната му колекция през 1962 г. до последната през 2002 г. Амбициозната му работа е побрана в Yves Saint Laurent: The Impossible Collection. Дело на модния журналист Лорънс Бенаим и публикуван от Assouline като част от тяхната Ultimate Collection, 9,5-килограмовия том обединява всичките YSL класики – костюмите за Belle du Jour, колекцията Ballet Russes и всички модни творения, за които щедро е използвал кадифе, дантела, пера, леопардови принтове и още много.

„Сен Лоран беше първият дизайнер, който изрази обичта си към жените, но не като баща, а като любовник, на когото могат да се отдадат напълно“, пише Бенаим. „Струва ни се невъзможно да си представим свят без Сен Лоран, без личното му словно богатство, освободени класически стилове с тяхната безпроблемна плавност на движението.“

Фото: @assouline
„Малкото шато в Прованс” от Рут Кели – като гроздов сок за вино „Малкото шато в Прованс” от Рут Кели – като гроздов сок за вино Дебютният роман на британската писателка показва значението на новите начала, мечтите и сладостта от живота в Южна Франция.
Графа представи армия от „греещи човечета“ Графа представи армия от „греещи човечета“ Както и изпълнителите, които ще пеят на сцената преди него на концертите в София на 14, 15, 16 и 17 юли.
She’s The One She’s The One 7 жени, за които няма невъзможни неща на една сцена
"Иван Вазов и неговите близки" от Вера Вазова
Тази книга е различна. Защото е лична.
„Сянка“ от Васил Панайотов „Сянка“ от Васил Панайотов В третия роман на един от най-ярките гласове в българската литература, котвата на живота тежи, донесена от една малка „Сянка“.
Nasty Gal x Emrata Collection
КРОП ТОП

КРОП ТОП

Nasty Gal

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ