Dior Cruise 2021 – ода за културата и общността

23 July 2020 12:27
Dior Cruise 2021 – ода за културата и общността
Dior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общносттаDior Cruise 2021 – ода за културата и общността
Cruise 2021 шоуто на Dior, което първоначално беше планирано за месец май, се състоя на 22 юли в Piazza del Duomo в Лече, Италия. Сред присъстващите били група приятели и близки на марката, а останалата част от света беше поканена да гледа ревюто онлайн.

Решението събитието да се проведе е лично, близко до сърцето на Мария Грация Кюри. Тя трансформира модното ревю в културно преживяване, което празнува не само модата, но и музиката, изкуството, традициите и чувството за общност. Резултатът е шоу, което предизвика чувства на радост, носталгия и топлина – със сигурност неща, от които се нуждаем в тези несигурни времена.

Модната къща си сътрудничи с няколко талантливи занаятчии и местни художници, за да представят колекцията като шампион на занаятчиите в региона. За осветлението разчитали на скулптурите на Маринела Сенаторе – Luminarie, а част от тях са възпроизведени като принтове в колекцията. Хореографията на катарзисния танц, изпълнен от La Notte della Taranta Foundation, е дело на Шарън Ейл, под звуците на музиката на Паоло Буонвино.

Може би най-впечатляващата част от Dior Cruise 2021 е фактът, че се проведе въпреки застоят, наложен от COVID-19. Усилията на местните, майсторството, създадено по време на социална изолация, придаде на колекцията уникална привлекателност.

В почит към местните мотото на работилниците в Constantine Foundation е Amando e Cantando, което се превежда като „Обичане и пеене“.

Колекцията може да се опише с две думи – елегантност и благоприличие. Художникът Пиетро Руфо представи поле със съзвездие от житни снопове, който предизвика летен пейзаж върху свежа интерпретация на емблематичната рокля на Miss Dior от 1949 г. Природата оживява върху ризи и къси панталони, а роклите имат детайли като цветя и пеперуди. По тях ще забележите и Tombolo – ценна традиционна бродерия, дело на Марилена Спараши. Това са емблеми на богатото наследство на Пулия.

Пандемията принуди марките да преосмислят събитията си, свързани със Седмица на модата. Въпреки това изпълнителният директор на Christian Dior Пиетро Бакари държи на модни ревюта като Cruise шоуто. „Хората трябва да правят най-доброто за своите брандове, но Dior е жив от 1946 г. от искрата енергия, която получава от модните ревюта. Това е нашето ДНК; това е нашият бизнес“, заяви той пред медиите.

Старт на Sofia Fashion Week SS 2024 Старт на Sofia Fashion Week SS 2024 Моден фурор от студентски колекции
Грандиозен моден финал на Sofia Fashion Week AW23/24 Грандиозен моден финал на Sofia Fashion Week AW23/24 Собственикът на марката г-жа Маринела Арабаджиева и организаторът на Sofia Fashion Week Мария Бонева обявиха, че следващото издание ще е през март 2024
Официални тоалети и булчинска мода на втората вечер на Sofia Fashion Week AW23/24 Официални тоалети и булчинска мода на втората вечер на Sofia Fashion Week AW23/24 Великолепие и блясък изпълниха модния подиум на втората вечер на Sofia Fashion Week есен-зима 23/24
Sofia Fashion Week - три дни мода, лукс и красота Sofia Fashion Week - три дни мода, лукс и красота Huawei Watch G 4 и Global Brands на сцената на Sofia Fashion Week AW 23/24 с иновативна модна колаборация
Sofia Fashion Week се завръща през септември 2023 Sofia Fashion Week се завръща през септември 2023 Sofia Fashion Week с 11-то издание в хотел Маринела с нов формат
BgBox shop
BgBox Youth

BgBox Youth

BgBox

BgBox Summer

BgBox Summer

BgBox

BgBox Satin

BgBox Satin

BgBox

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ