АБИТУРИЕНТСКАТА МОДА

ХАРМОНИЯ МЕЖДУ ИНДИВИДУАЛНОСТТА И ПРАЗНИЧНОТО ОБЛЕКЛО

01 March 2023 16:05
АБИТУРИЕНТСКАТА МОДА
АБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДААБИТУРИЕНТСКАТА МОДАВ края на месец февруари се проведе поредното важно събитие, част от социално-културния проект на Академията за мода „Вечери на стила“. Този път естетическият фокус беше поставен върху абитуриентската мода. Гостите се насладиха на предложенията на едни от най-успешните български дизайнери в галерия „Милениум“.

Председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков – естет и културолог,  подчерта: „Абитуриентското облекло не е просто част от външността на зрелостниците и фрагмент от тяхната празнична култура. То е основен визуален фактор за подобаващо отбелязване на такъв вълнуващ момент, какъвто е абитуриентската вечер в живота на младежта. Към бъдещите абитуриенти и техните родители ще отправя три апела. Първо, не демонстрирайте по примитивен начин лукс и благосъстояние със свръхскъпи маркови тоалети, а най-напред помислете дали ще ви стоят добре. Второ, кажете „стоп“ на вулгарното и пошлото във външността си и потърсете възможно най-чистия и красив начин да изглеждате модерни и стилни. Трето, внимавайте напъните да станете център на внимание да не ви превърнат в карикатури, палячовци и посмешища. И още нещо – търсете хармония между индивидуалността си и празничното облекло без да обръщате гръб на българската мода. В България творят прекрасни дизайнери, които създават шедьоври за абитуриентските балове!”.  

Във вечерта, посветена на темата „абитуриентската мода“, бяха показани няколко тематично издържани произведения на носителите на „Златна игла“ – Радостина Долапчиева, Поля Кинова, модна къща “Andrews”, Мария Радославова и Антон Узунов. Участие взеха и други талантливи и иновативните дизайнери, сред които Мила Захариева и Светослава Кирилова.

Модна къща “Andrews” – носител на „Златна игла 2022“ в категория „Модна къща на годината – мъжка мода“, даде началото на модното ревю, като презентира два тоалета. Първият бе дело на бутик „Ла Бонтé“  (част от семейството на “Andrews” от 2021 г.) – феерична дълга рокля в цвят индиго. Второто произведение беше за мъжката аудитoрия – костюм “Ceremony Slim”.

Мария Радославова – дизайнер на “Mia Touché” и носител на „Златна игла 2022” в категория „Аксесоари“, и Антон Узунов – дизайнер на “Antony Langountin” и носител на „Златна игла 2021“ в категория „Най-добър млад дизайнер“, показаха как аксесоарите и дрехите се допълват и подчертават женския силует по стилен и красив начин.

Модният бранд “Valdini”, с дизайнер Светослава Кирилова, представи един от любимите си модели – аутфит, който излъчва живот и душа – нежно произведение, от което остават спомени от прекрасен женски аромат и чар, от прекрасен силует и прекрасни цветове.

Носителят на „Златна игла“ – модна къща “Paloma Fashion”, с дизайнер Поля Кинова, презентира модел “Zenobia” от колекция “Queen of Paloma” 2023. Роклята е изработена от дантела, пайети и метални текстури, които са топ тренд и допринасят гарантиран ефект за запомняща се атрактивна визия.

Модното ревю завърши с Радостина Долапчиева – дизайнер на модна къща „Алегра“ и носител на „Златна игла 2022“ в категория „Абитуриентска мода“, като предложи модел „Естер“ от колекция “Un Amor”, който е в линия русалка с подвижен шлейф. 

Водеща на събитието бе Екатерина Свечева – лице на „Златна игла 2022“, инфлуенсър и топмодел. Тя беше облечена в тоалет на модния бранд “La Cara Mi EXCLUSIVE“ с дизайнер Мила Захариева. Аутфитът беше издържан в стила на малката черна рокля, а уникалността му се изразяваше в авторския десен на подплатата, който е изработен специално за бранда.

Меценат на „Вечер на стила“ беше г-н Христо Дурчев и неговата компания „Балкантел“. Изисканото събитие беше уважено от ярки представители на медиите, културата, изкуството, артистичния свят и бизнеса, сред които проф. Ефрем Ефремов, Весела Мирянова, Деси Бакърджиева, Елена Караколева, Десислава Краваева, Кирил Чалъков, Ирина Гъркова, Иво Кръстев, Лидия Ангелова, Стела Йорданова, Цвети Радойчева, Анна Банова, Васил Банов, Костадин Жиков, Любен Станев, Кристина Несторова, Диана Конова и др. Присъстваха и студенти на проф. Любомир Стойков от специалностите „Моден дизайн“, „Журналистика и медии“, „Журналистика“, „Връзки с обществеността“  в НХА, УНСС и ФЖМК.
Проф. Любомир Стойков: „В България творят прекрасни дизайнери, които създават шедьоври за абитуриентските балове!”
Старт на Sofia Fashion Week SS 2024 Старт на Sofia Fashion Week SS 2024 Моден фурор от студентски колекции
Грандиозен моден финал на Sofia Fashion Week AW23/24 Грандиозен моден финал на Sofia Fashion Week AW23/24 Собственикът на марката г-жа Маринела Арабаджиева и организаторът на Sofia Fashion Week Мария Бонева обявиха, че следващото издание ще е през март 2024
Официални тоалети и булчинска мода на втората вечер на Sofia Fashion Week AW23/24 Официални тоалети и булчинска мода на втората вечер на Sofia Fashion Week AW23/24 Великолепие и блясък изпълниха модния подиум на втората вечер на Sofia Fashion Week есен-зима 23/24
Sofia Fashion Week - три дни мода, лукс и красота Sofia Fashion Week - три дни мода, лукс и красота Huawei Watch G 4 и Global Brands на сцената на Sofia Fashion Week AW 23/24 с иновативна модна колаборация
Sofia Fashion Week се завръща през септември 2023 Sofia Fashion Week се завръща през септември 2023 Sofia Fashion Week с 11-то издание в хотел Маринела с нов формат
BgBox shop
BgBox Youth

BgBox Youth

BgBox

BgBox Satin

BgBox Satin

BgBox

BgBox Summer

BgBox Summer

BgBox

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ